Ne razumem sama sebe
Lep pozdrav!
V bistvu je moja težava v meni,vendar ne vem,kako bi si pomagala.Kljub temu,da imam podporo staršev in večine prijateljev,vseeno ne najdem izhoda.
Težava je naslednja:stara sem 21 let in imam fanta dve leti in pol,zelo ga imam rada,vendar globoko v sebi vem,da nisva za skupaj.Pravi,da sem zanj številka ena in da me ljubi.Vendar vse kar naredi,dokaže le nasprotno.Nič kolikokrat sem mu zaupala svoje težave,pa mi pravi da sem le histerična in da sem jaz tista ki bi se morala spremeniti.Ne trdim,da nimam slabih lastnosti,vendar sem skoraj prepričana,da jih v meni zbuja on,kot npr. da vpijem,če mi kaj ni prav,ker mu po normalni poti preprosto ne morem povedati,da imam z njegovim obnašanjem in ravnanjem z menoj težave.On je mnenja,da lahko dela vse in mu je v bistvu vse dovoljeno,jaz pa še na kavo ne morem s prijateljico ob belem dnevu.Naj povem,da ni bilo vedno tako,prvo leto in pol približno je bil pozoren,ljubeč-v bistvu je bil sanjski.Sedaj pa me samo zaničuje in zmerja,če mu samo omenim,da ne ravna z menoj tako kot bi želela.Vedno mi pravi,da si to zaslužim.
Pred letom dni se je še spravljal k temu,da bi najina veza delovala,sedaj pa dela vse na tem,kot bi jo želel uničiti.Bolj pomembno mu je pivo z nekom,ki ga jaz ne maram in to v pozne nočne ure,kot pa jaz,ki ga čakam doma.Nič kolikokrat sem že vezo razdrla,vendar sem ga po tednu dni poklicala,ker nisem več vzdržala brez njega.cele noči sem jokala in mislila na to,češ jaz tu jočem,on pa je zunaj in se ima lepo.
Iz dneva v dan sem slabe volje,ne morem jest,ne morem spat,včasih vzamem kakšno pomirjevalo in za svoje prijatelje sem skrajno slaba družba.Ko mu povem,kaj me tare,zgleda kot da ga ne zanima zakaj sem slabe volje.
Lepo vas prosim,da mi svetujete,kaj storiti ali naj zvezo končam ali naj se še borim?
Veselim se vašega odgovora in pa prisrčen pozdrav!
Spoštovana Pika!
Kaj boste napravili z njim, ni pomembno, pač pa je pomembno, kaj boste napravili sami s seboj. Če boste še naprej dovolili tako hoditi po vas, bo izginilo ne le vaše samospoštovanje, ampak vas tudi drugi ne bodo več cenilil. Kljub vašijm dobrim lastnostnim: požrtvovalnosti, čustveni odzivnosti, pripravljenosti pomagati drugim, sposobnosti sočutja, marljivosti in vestnosti, si z njimi ne boste ustvarili ugleda in dosegli upoštevanja drugih, če se za svoje pravice, predvsem pravico do soodločanja v skupnih zadevah, ne boste enkrat za vselej resno zavzeli, se pravi, pri zahtevi po upoštevanju vaših predlogov, želja in načrtov vztrajali do njihove izpolnitve. Dopustno je sicer blažje pogajanje, vendar morate bistveno vsebino doseči. Odgovorite si še na dve vprašanji;
– ali si predstavljate svojega sedanjega fanta in njegov nespremenjen odnos do vas še dvajset let ali več
– ali ga vidite kot očeta svojih otrok.
Če ne boste mogli na vprašanji pozitivno odgovoriti si bo potrebno poiskati novega življenskega sopotnika.