Ne razumem…ali sem ljubosumna?
Najprej en lep dober dan vsem. Zdaj pa na dan z besedo. Ne znam si razložiti fantovega početja. Ko sva pričela z najino vezo, sem čez mesec ali dva izvedela, da še vedno kontaktira z njegovo bivšo – to je zanikal oz. se mi zlagal – je že razčiščeno. Nato je spet minilo nekaj časa in spet se je začelo naslednje – neprestano ga je klicala ženska, ki jo je spoznal preko službe. Še ob polnoči mu je pošiljala sporočila. Sama sem rekla, da se mi to ne zdi normalno, da nekdo no-stop gnjavi, če ve da je fant resno vezan. To se je nekako razčistilo, sedaj pa spet eni prijateljici “rihta službo” zato ima v njegovem tel. imeniku št. njenega domačega telefona in mobilno št. Mene pa je zadnjič klical prijatelj, ki mi res vedno ko kaj rabim priskoči na pomoč. Po klicu je bil slabe volje, zato sem ga vprašala kaj je narobe. Rekel je da ga sigurno varam itd.itd…., da mu to ne paše, da me kdo kliče…..Sedaj pa sama ne vem kaj naj to pomeni…..Fantu pustim, da ima svojo zasebnost…..nič nimam proti če ima prijateljice – to se mi zdi normalno, ampak jaz za vse od katerih prejema klice in katere ima on za prijateljice ne poznam. Nobene mi še ni predstavil. Nikoli nisem imela nič proti, če se je pijača s prijatelji zavlekal v pozno noč. To spletkarjenje z tem telefonom pa me presneto moti. Kaj to pomeni. Sama ne maram in sovražim spletke. Mogoče sklepam po sebi, ker sma ne prejemam moških klicev, zato, ker vsakemu takšnemu dam vedeti, da imam resnega partnerja, zato pa pri nejmu to sovražim. Sem ljubosumna ali fant to res dela narobe ali na nepravi način?
Prasaj ga,glede tistega nejevolnega reagiranja ces..a me varas??,ali sam po sebi sodi!Nevem namrec odkod drugje mu taka ideja….
Cimpreje uredi zadevo,ker namrec vse to skupaj prevec smrdi.vsega ti pa res ni potrebno razumeti se manj tolerirati,pokazala si ze vec kot dovolj,da si tolerantna oseba,vendar pazi,da te vse to nepripelje..saj ves do kam!Postavi se zase!
Veliko srece in l.p
Meli, jaz bi razmišljala čisto podobno tebi, ker sem zvesta, odkrita, poštena in me vse neznano straši –> saj to strah je. In ljubosumna. Čimprej razčisti to telefonijo, saj se da vsak mobitel (službeni ali privatni) izklopiti, nekaj pri teh klicih ne štima (še svojo najboljšo prijateljico jaz ne bi klicala ob tako poznih urah…)!
Good luck!
P.
Draga Meli,
prav upravičeno te to jezi. Mislim, da bi vsaka ženska tako reagirala. Žal pa moški razmišljajo drugače. To kar počne res ni fer in morala se bosta resnično dobro pogovoriti kaj vse to pomeni. Drugače bo v tebi vrtal črv ljubosumnosti (mogoče pa čisto neupravičeno) in ti ne bo dal spati. Toleranca je priporočljiva, toda če je samo enostranska ni dobro.
LP,Kaja
Včasih je potrebno malo uporabiti trike. Če mu poveš, da ti to ni všeč in še kar počne isto, potem se tudi ti nameni s kolegi, jim reci, naj te pokličejo ob 10h zvečer, pojdi se v drugo sobo pogovarjat itd. Potem, ko bo težil, mu razloži, da tako kot njega, moti tudi tebe. Morda bo zaleglo.
Na žalost tipi včasih nočejo zastopit, če jim normalno razložiš stvari, zato jim lahko pokažeš samo z zgledom, kot majhnemu otroku. Žal!