Najdi forum

Ne razumem, kaj je mojemu možu tega treba. In vedno ena in ista pesem!

Namreč, iz prvega zakona ima sina. Pri nas je vsak vikend. Lepo se razumemo, tudi z najinima otrokoma se dobro razume. V četrtek ima rojstni dan…

Prejšnji vikend, ko je bil pri nas, sem mu pred možem in otrokoma rekla, da bomo ta konec tedna pa praznovali, to bo lušno! In se je nasmehnil, verjetno, ker nisem pozabila. Kot da bi lahko pozabila!

Zvečer ga je mož peljal domov, potem pa mi je rekel, naj sinu ničesar ne kupujem za rojsni dan! Zelo sem bila presenečena, darilo imam seveda že pripravljeno. Ko sem ga vprašala zakaj, mi je pojasnil, da mu je on že dal v našem imenu 200 evrov, ko ga je peljal domov.

Ne dojamem. Zakaj tega ni mogel dati pred nami, kot da mu dajemo darilo mi vsi? Zakaj vedno nekaj dela za mojim hrbtom, nekaj skriva, kot da jaz ali otroka ne smemo vedeti, da kaj da? Če je hotel, da mu da darilo že v nedeljo, zakaj ni tega naredil, ko smo bili vsi skupaj, da bi mu lahko voščili? Kot da smo jaz in otroka neka smet, ki ne spadamo zraven, ki nimajo nič opraviti z njima?

Žalostna sem, toliko bolj žalostna, ker je to stalnica, pa naj gre za uspeh na koncu leta v šoli, rojstni dan ali karkoli. Kaj nismo družina? Ali pa samo jaz mislim, da smo, mož pa očitno ne deli mojega prepričanja?

ma si tečna in zoprna. to ni tvoj otrok, in oče želi imeti par minut, pa če je to vožnja, samo z njim. Ne moreš tega razumeti in se hočeš v vsako malenkost vtikati? Hvala bogu, da je mož tak, da se tudi sam zanima za svojega otroka, da ga ni poturil tebi, kot naredi večina moških. Ti si tvoja sveta družina 24 ur na dan in ne bo te pobralo, če ima mož s svojim otrokom nekaj svojih stvari. gledaš samo nase, ker vse delaš iz lastnega egoizma. A kdaj pomisliš, da bi ta otrok rad kdaj imel morda svojega fotra 5 minut zase?

Mogoče sem tečna in zoprna, kot praviš, vendar kljub vsemu nisi dobro prebrala. Mislila sem, da smo vsi družina: oče, sin, jaz in najina otroka. Mi vsi skupaj. In tako v družinskem krogu mislim da bi bilo prav, da bi praznovali rojstni dan. In dali darilo.

To, da se oče sinu posveča, z njim ukvarja in imata skupne trenutke, mi je popolnoma jasno. In zdi se mi tudi prav tako. Ravno tako, kot imajo skupne trenutke tudi oče in najina otroka, včasih brez mene. Svoje skrivnosti in svoje štose.

Tu pa gre za praznovanje rojstnega dne – zame je to nekaj povsem drugega.

In če vprašaš mene, se tudi sin ne more počutiti dobro, ko dobi darilo tako “na horuk” v avtu, na samem, na skrivaj…

vi ste družina, samo ti nisi njegova mati. oče pač misli, da je tako bolje in ne vem, zakaj bi morala obveljati tvoja. pač tokrat ni po tvoje. saj praznujete lahko doma še vedno. malo bolj se pogovarjaj z možem, pa včasih malo popusti.

Ko opazujem ljudi okoli sebe, lahko rečem, da so redki partnerji, ki otroke iz prejšnjih razmerij obravnavajo kot ‘najine’. In vama to zaenkrat uspeva.

Moževa odločitev, da je dal sinu denar, je morda povezana s kako skrito željo, ki jo je fant zaupal le njemu. Lahko mu skušaš pojasniti, da v tem ne vidiš nobenega problema – povej pa mu ponovno, da se ti zdi, da bi bilo prav, da ste ob obdarovanju prisotni tisti, ki ga imate radi (ob sorojencema tudi ti). Da sinu to veliko pomeni, pove reakcija, opisana v stavku, ki sem ga v tvojem tekstu podčrtala.

Kaj storiti? Predlagam, da ne izpustite praznovanja in morda bo tokrat še bolj uspelo presenečenje – saj se fant ne bo nadejal, da mu še kaj ‘priprada’. 🙂 Predvsem pa boste skupaj izpeljali nekaj, kar je vredneje od daril: imeti se luštno, ko ste skupaj.

Eni pozabljajo na rojstne dneve, drugi na že dorečeno. Nekoč sem na forumih prebrala, da je nekaterim pač treba ponavljajoče dati ‘namig’, da ne ignorirajo tistega, kar je bilo izpostavljeno v preteklosti. Včasih se da marsikaj obrniti na hec in npr. kake dva tedna pred določenim datumom preveriti, ali je demenca že v nepredovanju ali se lahko zaneseš, da dogovorjeno še drži. Za stvari, ki ti veliko pomenijo, se to zagotovo splača.

Del praznovanja RD je tudi obdarovanje. Ne vidim razloga zakaj bi to moral oče (?) naredit na samem, če je sin prihajal k vam na to slavje. Kot, da se ga sramuje, mu je odveč in ga je odrihtal z nekim denarjem še predno je prišel…..
Lahko bi zadevo dal v lično kuverto, mogoče priložil še čokolado ali kaj podobnega in bi mu vsi skupaj dali darila, ki ste jih pripravili zanj.
Nezrelo/neotesano od starega, da se tako surovo obnaša do svojega otroka, sploh glede na situacijo v kateri je ta sin. 🙁
Sploh pa nenavadno, da se ni posvetoval o tem s tabo, ki si bila verjetno “glavna” pri organizaciji dogodka. A je tudi sicer tako nespreten/surov do tebe/vas, mogoče niti nisi bila pozorna na take “malenkosti”?

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Prav bi bilo, da bi “staremu” vse to na lep način povedala in potem bi bilo prav, da bi te on skušal razumet, razmislit o tem in se izpovedat, zakaj je naredil tako kot je, torej na “skrivaj”. Tako bi bilo prav, če bi bilo po moje. Ne zdi pa se mi prav, da to daješ na forum, če tega nisi omenila njemu. Tako se težave v odnosu ne rešujejo, ampak se samo tlačijo nekam.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Očitno res ne.
Očitno ima drugačne poglede na vaju in na samo družino.

Te razumem. Mislila si, ker imaš takšna prepričanja, da je tako prav, kot ti narekujejo prepričanja.
Če z nekom živiš, pa je potrebno upoštevati in spoštovati še partnerjeva prepričanja.
Zaradi teh prepričanj, si preveč lastiš druge in deluješ nadležno, ker niso izpolnili tvojih prepričanj.
Vprašaj se, če ti vedno izpolniš drugim njihova prepričanja ?
Prepričan sem, da ne. 🙂

Tlačila bi nekam, če o tem ne bi govorila (z nikomer)…. tako se je vsaj zaupala tu/sem, kar kaže na to, da zaznava “težave” in zanje išče rešitve. Očitno se zaveda, da se ni že rodila pametna, česar ne bi rekel zanj, ker on že ve…. To “vsevednost” ona očitno čuti/zaznava (iz izkušenj iz preteklih dogodkov) zato čuti, da ne bo razumljena v svojih besedah, prej bo doživela obtožbe iz njegove strani. Očitno on ponavlja stare napake iz prve zveze…. 🙁

Vsekakor pohvalno zanjo.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

če ga lahko streže ,ko pride in skupaj z možem skrbi za njega je lahko zraven tudi,ko mu da 200 eur,se ti ne zdi?
a misliš,da ta se ta oče ukvarja z njim,ko je na obisku? malo morgen.

Jaz bi bila uželjena.naslednjič,ko pride naj se mož ukvarja z njim- ti zrihtaj sveje otroke in pojdi z prijateljico na ćevape in klepet.

Tudi meni je vse skupaj rahlo hecno, sploh ker se boste za vikend itak videli … Zdaj je darilo že dobil, vi mu bosta pa čestitali naknadno. Pa dobro, pustimo procedure.

Jaz mislim, da je hotel sinu ta denar dati sam, kot da je izključno od njega in da vi nimate nič pri tem. Zakaj čuti takšno potrebo po tem, da to počne tako, je pa razlog verjetno slaba vest, ker ima občutek, da premalo naredi za sina (no, ali pa je tako tudi v resnici), ker ga je zanemarjal, dokler sta bila z bivšo še poročena, nemara celo varal … Skratka, sinu se hoče odkupiti. 200 evrov je, btw., čisto preveliko darilo, če mene vprašaš. To je odkupnina, ne darilo.

200 evrov???? mulcu????????

hm.

Draga Zakaj tako!
Ti se kar igraj družino z NJEGOVIM mulcem iz prvega zakona, sam ne pozabi, da nisi njegova mati in ne mešaj po dreku, ker bo prej al slej zasmrdel.
Več ali manj je povsod isto, ti sinovi in hčere pa še njihove matere so po navadi navadni izkoriščevalci, ki si poleg redne preživnine želijo še daril in denarja, kar tako.
Ne pozabi, da je ta sinko tud zakoniti dedič in da mu v najslabšem primeru zanj pripada nujni deleš.Meni ne bi bilo zabavno delit premoženja z nekom, ki ni MOJ sin, lahk sm zadrta, neumna pa ne.
p.s.
poročena z ločencem, ki ima otroke od prej

Srečni oni.

New Report

Close