Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? ne pustite se nategovat v lekarni

ne pustite se nategovat v lekarni

V lekarni, kamor največkrat zaidem so res v redu in prijazni.
V eni na drugem koncu mesta sem pa že 2x naletela na eno žensko, ki noče prodat nobenih zdravil, če si noseč, dojiš ali jih potrebuješ za dojenčka. Konkretno je šlo za lekadol, ki sem ga potrebovala za migreno, sem bila pa toliko neumna, da sem omenila, da dojim (btw, prej sem vprašala svojo zdravnico, če lahko). Enkrat sem pa potrebovala nekaj za tamalega, se ne spomnim več kaj. Ne. Čeprav sem v oni drugi lekarni to stvar vedno brez problema dobila.

Za obnovljiv recept obstaja poseben predpis, ki se ga lekarne morajo striktno držati, sicer jim ZZZS ne plača izdanega zdravila. Zdravnik je dolžan pacienta seznaniti, da recept OSTANE V LEKARNI, KI GA MORA HRANITI NA PREDPISAN NAČIN. Zdravilo se mora dvigovati vedno v isti lekarni. Če se selite, potem tega recepta v lekarni ne morete več vzeti in iti v drugo lekarno, ker je le ta podlaga za izplačilo zavarovalnice lekarni in ga lekarna mora imeti. Okoli selitve se potem morate na novo dogovarjati z vašim zdravbnikom – in ali boste tudi tega zamenjali. Okoli tega obnovljivega recepta je namreč kup pravil, ki jih podrobneje najdete na spletni strani ZZZS.

Meni je pa obupna lekarnarka v BTC v Hali A. Tako prisiljene ženske s tako prisiljenim nasmehom, ki ti poskuša prodati vse, še svoje spodnje gate, pa še nisem videla.
Prejšnji teden je trem pred mano prodala za po 50€ zdravil proti prehladu! Starejši ženski pred mano celo neke vitamine ali kaj za 45€ eno pakungo!
Meni je ravno tako hotela uturit vse in svašta, samo jaz sem prišla po Lekadol C, Aspirin C in Isla Mint in nič nič več. Hvala lepa.

Jaz pa sem z našo na Bledu zaenkrat zelo zadovoljna. Niso vsiljivi, če vprašaš ti pa pomagajo. Čim več takih.

Ja, na Bledu so tudi zlo fajn.

Evo, mene pa moti, da imajo na zalogi vs emožne Eucerine, Vichy-je, en kup enega sranja. KO pa želiš kupiti mleko za alergika (Pa nas je kar nekaj ki kupujemo mleko brez recepta, ker alergije niso dokazane), vitamine za otroka, kremo za atopični dermatitis, ti pa povedo, da to pa res naročajo samo če jim eksplicitno rečeš, da boš vzel, sicer pa ne. In tako hodiš za eno stvar trikrat tja, ker itak takrat ko rečejo, da bo roba prišla , je ni…

Nočem šimfat, ampak pri nas lekarnarica vneto ponuja iberogast, ameriški slamnik, maže za ustnice in nekaj proti plešavosti… Prideš po aspirine, ona pa ti naloži na pult celo ponudbo, ni da ni. Zdravje je ja glavno!

Se mi zdi, da prihajam k prodajnemu agentu ( neznane ) firme. In če kaj vzameš za probo, si kar hitro ob 50 ojrov in več.

Tudi jaz ne prisegam več na lekarniške zadeve. Želijo prodati itak vse in svašta, pa še polovico robe je najslabše kvalitete npr. kreme.

Imam hude težave s kožo in le draga kozmetika (juvena, matis, elizabeth arden itd.) v boljše založenih drogerijah mi pomaga, vse lekarniške kreme, ki bi naj bile super truper (s tistimi na recept vred) so za kurce strašit. Žalostno.

Do sedaj mi še nikoli niso nič hoteli zraven prodati.Zmerom sem odšla iz lekarne le z tistim,kar sem potrebovala in imela namen kupit.

Kupujem pa v Novi Gorici.

lp

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

Ok, hvala. Ga bom šla iskat.

Z lekarnami na Viču imam super izkušnje, vsi zelo prijazni in vse ok; to so lekarna Žužek, lekarna pri zdravstvenem domu in Murgle Cneter). Nikoli mi še nihče ni ničesar vsiljeval! Vsi zelo prijazni in vse super!!!

Sem se spomnila tega:
enkrat stojim v vrsti v lekarni na bledu in čakam, da me postrežejo in pride en fant, se postavi tam, brez recepta in prosi za oglje:) Za punco, ker ji je slabo (in je bruhala). Mu je bilo precej mučno. In potem lekarnar: ali ima tudi diarejo? Pa mladenič pobulji: aaa? lekarnar spet: ali ima diarejo? in mladenič: mmm? in končno lekarnar v gorenjščini: “a ma drisko?” 🙂 in moral bi vidt fanta, je tako zafarbal in ful glasno odvrnil: neee vemmm! 🙂

smo se vsi prisotni potihem pri sebi malo nasmejali 🙂

Na žalost boš morala res it v isto lekarno.

Preberi si na str. 64 – http://www.zzzs.si/zzzs/info/egradiva.nsf/0/08ddec1862bc2fc3c12575150035a8f1/$FILE/bilten%20Recept_09.12.2008.pdf

Jaz pa ne prenesem take, kot je zgrožena! – resnične “rešiteljice” sveta!

Kako si lahko upaš, vtikovati v delo drugih, in kdo te je klical in vprašal za mnenje ko si stala v vrsti?

Če se je nosečnica pustila nategnit je to njen problem in NE tvoj.

Jaz pa popenim ko se v trgovin nekdo začne vtikovat v vse in svašta.

Brigaj se zase in za svojo …, drugim pa pusti da živijo po svoje.

New Report

Close