ne morm več
Pozdravljeni!!
Tudi jaz sem kar veliko shujšala skor 50 kg ampak z bruhanjem, sedaj pa fulll težko to počnem ponavad mam kr kri v slini ali pa se mi vlije iz nosa, nimam premal kg še kar nekaj je je preveč
Vem da tudi to vpliva na moje hormone ker ne morem zanositi in to prinese še več razočarjanja, ker se s svojim zato kregava in jaz potem jem, in potem spet bruham in spet kri
Začaran krog v bistvu nočem pa se zrediti nazaj ker nočem poslušati vseh tistih zbadlivk kot včasih
kaj naj storim
Draga xxx,
Res je videti iz tvojih besed, da zelo trpiš. Tudi sama se že več let bojujem z motnjami hranjenja, zadnje mesece mi gre na bolje (bulimija + prenajedanje)… Sem imela vmes že večletno obdobje, ko sem bila čisto ok, potem pa spet.
In sedaj se tudi sama pripravljam na to, da bi zanosila. In to mi je velika motivacija, da sem nehala bruhati, ker vem, kakšne kolobocije to dela mojemu telesu (in res lahko totalno zmede hormone). Vem, da s tem tvegam, da se bom precej zredila, ampak sem si rekla, da bom šla čez to svojo nečimrnost in da sem pripravljena narediti vse, da bi zdravo zanosila in donosila zdravega otroka. Saj je že toliko drugih zadev, ki lahko povzročijo, da gre pri tem kaj narobe, zakaj bi z bruhanjem svojega otročka še za zdravo “predrojstno” okolje prikrajševala.
Odločila sem se torej že 2 meseca nazaj, da ne izbruham niti koščka hrane več, da jemljem potrebne vitamine (predvsem folno kislino) in ko bo telo res pripravljeno na to, bova z možem začela delati na zanositvi… Zaenkrat mi uspeva. Kilogrami so verjetno šli malček navzgor, a nič pretresljivega. Morebitne zbadljivke zaradi tega so prazen nič v primerjavi s tem, kakšno škodo lahko prizadenem še nerojenemu bitju s svojo bulimijo. Odrasla sem – z zbadljivkami se lahko spopadem… s tem, da bi bilo z otročkom kaj narobe, pa precej težje…
Če pa se bom preveč zredila, bom na hujšanje mislila potem, ko (če bom zanosila) bom že rodila in nehala dojiti. Vsaj to dolgujem nebogljenemu bitjecu, ki se bo morda odločilo postati moje dete….
Tudi tebi želim vse naj in da bi ti uspelo urediti življenje ter nekako ukrotiti motnje hranjenja. Poišči si vso pomoč in podporo, ki jo lahko dobiš. Vredno je!
Držim pesti!
Ineska
pozdravljena,
zveni kot resen problem, ki se mu reče motnja hranjenja. Bruhanje vsekakor ni zdrav način za uravnavanje teže, pa še zveni kot da gre za opdvisnost.
Najbolje, da se odločiš in poiščeš strokovno pomoč, ker bo treba najprej delati na tem, da se omeji oz. preneha z brauhaanjem.
Daljši odgovor sem ti napisala, a je danes izgleda računalnik nagajiv in ga je zbrisal oz. poslal nezano kam…