Najdi forum

Pozdravljeni,

Ze od nekdaj zivims s strahom, strahom pred resnico, da ljudje ne bodo imeli slabega mnjenja o meni. Vedno sem lagala, da sem izpadla boljsa ze od otrostva. 6 let nazaj sem zacela zvezo s partnerjem. Kasneje sem ugotovila, da je custveni manipulant obseden s svojo mamo. Mama me je lepo sprejela, vedno je bila do mene dobra in prijazna, vendar sem nekako vedno imela slab obcutek , da je nekaj v ozadju. Partner je najino vezo zacel z lazjo, ko je zacenjal z menoj je bil v zvezi na daljavo, ki jo je v najinem zacetku pocasi konceval, ni bilo tako tezko, najbrz, ker nje ni bilo tukaj. Bila sem slepa, in ostala brez prijateljic, ker v njegovih oceh niso bile dobre, brez vsega, brez sebe…ko se sedaj pogledam sem se iz lepe, pametne, sposobne zenske razvila v zavaljeno, neurejeno razvalino, custveno in dusevno cisto na tleh. Naredila sem veliko napako in partnerju lagala v pomembni stvaro, seveda je vse prislo na dan, zvedeli sta moja in njegova druzina, njegova, ker on mami pove vse, moja pa ker je pac on povedal in zelel tako. Naredila sem veliko napako, zelim se spremeniti, delati na sebi, poiskala sem si terapevtsko pomoc, termin imam konec tedna, odselila sem se, vendar pa on zeli vztrajati, dnevno me nadleguje, spreminja razpolozenje, enkrat mi govori, da bo vse ok, drugic mi grozi in nad mano izvaja teror. Jaz vem, da mi ne more vec zaupati in tudi ne vidim naju vec skupaj, vendar custveno me se vedno dnevno unicuje, vem da k temu veliko pripomore tudi njegova mati. Ne vem kaj naj storim, skusam se pobrati vendar me dnevno spravi nazaj na dno. Ne vem kako naj to koncam, da se lahko posvetim sebi, da se ponovno najdem. Kako naj to storim.

Hvala

Spoštovana,

iz vašega pisma je razbrati, da se že vsa leta soočate z nesprejemanjem same sebe. Težava verjetno izhaja iz določenih izkušenj in okoliščin iz vašega otroštva. Ne bi mogli bolje storiti, kot ste, ker ste se naročili na psihoterapijo. Tam boste to raziskovali, razreševali in se učili ljubezni do sebe. Nesrečno zvezo ste k sreči končali. To, da ste storili napako, ki jo omenjate, je bilo verjetno za nekaj dobro… Sprašujete, kako končati s tem, kar še vedno preživljate s strani bivšega partnerja. To boste končali, tako da boste to enostavno končali. Njegovih klicev, sporočil ali kakršnikoli izpadov vam ni potrebno sprejemati in jih prenašati. Telefonsko številko je možno tudi blokirati. O tem se lahko pozanimajte pri svojem telefonskem operaterju. Če vas bo še iskal in nadlegoval, kljub temu, da mu boste jasno sporočili, da ne želite več stikov z njim, ga lahko prijavite na policijo zaradi zalezovanja.

Pravite, da bi se želeli posvetiti sebi, da bi se ponovno našli. To je zelo zdravo razmišljanje. Storite to. Razmislite, kaj vam je všeč, v čem uživate in si to namenite. Za spremembo razmišljajte, kako bi ugodili sebi. Ali vam je všeč topla kopel, obisk kina, gledališča, bazena, fitnes centra ali nakupovalnega centra? Kaj vam ugaja, je vaša stvar. Dobro pa je, da poskrbite tudi za svoje telo. Z zdravo prehrano in gibanjem boste pripomogli tako k boljšemu telesnemu počutju kot tudi razpoloženju. Že en sprehod lahko veliko pomeni. Če vam primanjkuje motivacije, si lahko nabavite ali posvojite psa.

Vse dobro in oglasite se še kaj, da slišimo, če ste v redu.

Jana Metelko, dipl.soc.del.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

New Report

Close