Najdi forum

Spoštovani !
Prišla sem do točke, ko ne morem več naprej. Ne znam, ne zmorem…
Stara sem 45 let, poročena, mati 14 letnice. Vedno sem bila labilna in občutljiva osebnost. vedno sem imela težave sama s sabo, se iskala in nikoli našla. Sem edinka in bržkone tudi malo razvajena. Imam moža, ki je sicer dober človek. Vzgojen pa je v duhu, da dela samo on, služi samo on, žena mora biti dobra gospodinja, mati, žena, ljubica…Imava družinsko podjetje, kjer sem zašposlena in skrbim za računovodske in administrativne zadeve. On res dela cele dneve. Imava novo hišo z velikim vrtom, ki je moje največje veselje. Tudi hiša je velika in vedno ne zmorem vsega dela. Če mi paše cel popoldan lenariti, pač lenarim. Hči je v letih, ko jo razganja na vse strani. Po naravi je zelo podobna meni. Občutljiva, da je groza. Nesamozavestna, ima se za grdo (v resnici je lepa punca, visoka, vitka). Zdaj so ji hormoni podivjali in začela je preklinjati in odgovarjati. V firmi imamo veliko krizo, povezano z recesijo. Ker imamo veliko kreditov, je naše finančno stanje že par mesecev kritično. Če se v kratkem ne poberemo, nam lahko zarubijo poslovne prostore. Skratka, situacija je napeta kot struna in grozi, da se bo zdaj zdaj raztrgala. Jaz se v vsej tej zmešnjavi ne znajdem več. Zdravnik mi je predpisal antidepresive in po par mesecih ne čutim spremembe. Zatekam se k prenajedanju in posledično se redim. Zelo redim. Imam že 120 kg. S povečano težo imam težave že vse življenje, a kar se dogaja zdaj, gre čez vse mere zdravega razuma. Enostavno si ne morem pomagati. Samo žrem. Cel dan, na skrivaj…Gibam ne popolnoma nič. Boli me celo telo. Vsako delo mi je napor. Zjutraj najraje ne bi vstala iz postelje. Zanemarila sem se na celi črti. Vedno sem bila urejena in kljub previsoki teži sem dobro izgledala. Zdaj pa si ne morem privoščiti ne kozmetičarke, ne frizerja in ne kake malenkosti za dušo. Kak dan se mi tudi umiti ne da. Skratka, ležala bi, sedela in brala kako knjigo ali revijo. Pa malo spala in jedla, jedla…jedla do slabosti. Potem pa jokala in se smilila sama sebi…Nimam energije za hčero, ki mi že meče ven mojo debelost, da o možu ne govorim. Intimna sva enkrat mesečno ali pa še to ne. Govori mi, da sem lena…da bo vse prodal in šel, da naj zmigam svojo debelo rit… Jaz pa sem v situaciji, ko potrebujem razumevanje in podporo, ne pa žaljivk. Ne zmorem več. Pred sabo ne vidim svetle točke. Sovražim sebe in svojo nezmožnost karkoli storiti. Edino veselje mi je moj maček, ki ga obožujem. Kaj, kam, kako…?

Draga obupanamaca,

jaz pa vidim svetlo točko in to je dejstvo, da iščeš pomoč, da si pisala na ta forum, da te zanima kako spremeniti dosedanje stanje. Vedi, da je ta želja v tebi in ta želja ti bo dala moč in pogum izvleči se iz trenutne situacije. Predvsem bodi potrpežljiva, ne pričakuj rezultatov čez noč, pomisli koliko let se je nabiralo, da si prišla v takšno stanje. Predvsem najprej prični z gibanjem. Pač toliko, kot zaenkrat zmoreš, ne primerjaj se z reklamami po TV. Pošišči si hobi, ki te bo razveseljeval in te zamotil. Ne obremenjuj se z nepospravljeno hišo, to prihrane za čase, ko boš popolnoma pri močeh. Nujno si vzami vsaj urico na dan za lepe trenutke s hčerko – ona te še kako potrebuje. Poskušaj uživati ob njej (ne misli na vzgojo) in tudi ona bo pčasi pričeal uživati ob tebi.

Bodi pogumno in stori korak, lahko se obrneš po pomoč tudi na nevladne org.

Srečno, Maja

Lepo pozdravljena !
Iz mojih izkušen vam povem ne jemljite antaidepresiva, kajti ko boste želela prenehati ne bo šlo. Pozdravijo pa antidepresiva nikoli ne .
Pa še nekaj jaz nisem nikoli bila predebela, sedaj ko pa sem jemala cipralex sem se v 10 mesecih zredila za 8 kg.
Lep pozdrav!
NATAŠA

antidepresivov se lahko odvadiš, par dni je malo slabše, potem pa je vredu.

pojdi nazaj k zdravniku in mu povej, da ti antidepresivi ne učinkujejo. verjetno ti bo predpisal druge.

tudi za težave s težo in hrano mu povej.

od antidepresivov NE postaneš odvisen.

pogumno, ne obupat!

Lepo pozdravljena!

Pravijo, da joga dobro vpliva tako na pocutje kot na zdravje. Za zacetek je dovolj ze vaja “Pozdrav soncu”. Ni ti treba iti na tecaj joge, da bi se jo naucila – poglej tukaj: http://www.moje-zdravje.com/slo/TelovadneVaje/Joga/

Kar se tice anti-depresivov je odvajanje od njih dolgotrajno. Svetujejo, da jih nehas jemati s postopnim zmanjsevanjem doze. Ta zdravila niso resitev za tvoje tezave, poleg tega imajo stranske ucinke. Dobra volja se zacne z nasmehom, pa cetudi je na zacetku prisiljen. Poskusi! Res! Prosim… To naredis tako, da koticke ustnic potegnes rahlo narazen in jih zavihas navzgor. Ta gib je tako neumno simpaticen, da se bos tudi zares nasmehnila! Obljubim!

Se popolnoma pridruzujem Maji – imas voljo, samo okrepiti jo moramo, da dobis se moc. Poisci hobi (se najbolje nekaj, kjer imas zaposlene roke – tako ne bos mogla jesti zraven – jaz npr. cel popoldan delam nakit iz perlic in se tako zatopim v tisto pletenje, da nimam casa niti pomisliti na hrano). S hcerko pa le poisci kontakt. Se najbolje, da jo pritegnes s kaksnimi (njej) zanimivi podatki, ki jih uspes poiskati na internetu.

Pozdravcek!
Tina

New Report

Close