Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Ne morem spati = fant smrči

Ne morem spati = fant smrči

Oglašam se z naslednjim problemom in sicer sem s fantom, ki ga ljubim, preprosto obožujem vendar mi ne da spati ponoči, saj smrči…star je 24 let in zaspi tako hitro, da se jaz v tistem času šele 1x obrnem…poskusila sem že z zamaški proti hrupu, ki sicer pomagajo, res smrčanja manj slišim in lahko zaspim, vendar je problem da me po zamaških bolijo ušesa.

Imate podobne izkušnje z možem ali fantom, kako ste si pomagale da ste pridobile pošten spanec, kajti jaz sem danes zaspala ob 5h, ob 6h je bilo pa treba ustat za službo in sem danes v pisarni kot avion, zelo sem utrujena…ne bi ga rada več budila in ga prosila naj se obrne na bok, saj tudi to ne pomaga, še vedno smrči…tudi v drugo sobo ne bi šla rada spat, temveč bi rada problem rešila če se le da z kakšnim pregledom pri zdravniku, kam naj se obrneva?

Kolegica mi je tudi omenila, da v lekarnah obstaja nekakšno pršilo proti smrčanju t.i. “smrčin”, ki si pred spanjem pošpricaš grlo in po tem naj ne bi smarčali več ali pa se zmanjša, je to res, pozna katera od vas ta sprej?

Rada bi spala in prišla v službo spočita zato prosim za nasvete!

Pa lep dan vsem, Nani

Pri nas to rešujemo z odhodom v drugo sobo….. na žalost. Imamo vsaj vsi nekaj od spanca, ki pa je tako zelo pomemben. Saj veš, spanec je boljši kot žganec.

jz sem že vse probala: od tega da ga budim, pa da ga špricam v nos in grlo…he, pa nič! Tko kot pravi rožica….v drugo sobo grem, pa je. Na žalost…..samo se vsaj naspim, ne pa de sem zjutri kot en pošvedran čevelj, s podočnjaki in večnim primanjkovanjem spanca. Tko je to, samo z leti, ko bo starejši, bo lahko še slabš, vsaj pri mojmu je tko blo. To je hudič, ampak tist ki tkole žaga ponoč, ponavad sploh ne razume, da se tisti ki zraven spijo zarad tega zbujajo in težko nazaj zaspijo.

Dobrodošla v klubu. Moj smrčač veselo povzroča hrup že vseh (skoraj) 12 let, kar sva skupaj. Pred kratkim me je obvestil, da je gledal oddajo o smrčanju, kjer je izvedel, da na Golniku obstaja doktor, ki pomaga smrčačem. Ne vem, kako uspešno, mislim, da je v oddaji vse skupaj zvenelo kar obetavno. Če bo tvoj smrčko za, je zanj pravi naslov tam dr. Matjaž Fležar. K njemu se lahko naročiš z napotnico lečega zdravnika, in sicer prek telefona, št.04/25 69 130, vsak petek med 9. in 11. uro.
Lp,
A.

Moj tud smrči in se mi zdi, da sem se po petih letih kar malo navadila. Pa tudi utrujena sem tako, da zaspim vseeno. Sedaj, ko je hčerka še majhna, se večkrat začudim, kako da smrčanja ne slišim, vsak vzdih tamale pa ja.

Moj smrči občasno, oz ga jaz ne slišim. Običajno pa zaspim pred njim, (moram prej vstati), pa on gleda še TV, ko že jaz zaspim, tako da ga tudi slišim ne ko pride v posteljo, če pa zaspi pred mano, ga pa toliko časa budim da se nekako namesti in ne smrči več. Je pa res, da ko enkrat spim me smrčanje ne moti, me pa naprimer spravi ob živce glasno tiktakanje ure. To mi je najhuje (zato sem kupile digitalno).

OK tisto smrčanje po kakšni žurki pa pustimo pri miru, tam ne pomaga niti druga soba, a na srečo to ni prav velikokrat.

LP

Moj dragi se je preselil v takšnih primerih v drugo sobo – pri nas namreč smrčim jaz.

Kaj pa če bi šla spat pred njim, tako, da bi ti že spala, ko bi šel on spat? Saj vem, da to ni idealna rešitev, ker najbrž gresta rada skupaj spat, ampak, če bi se rada naspala ….

LP

Tanja

Tole je res hudo, jaz sem danes in že nekaj zaporednih dni čisto povožena. Pri nama je problem, ker sva v garsonjeri in se nima noben od naju kam premaknit. Pri meni ne pomaga niti to, da zaspim pred njim, ker me že glasno dihanje prebudi in potem je spanja za tisto noč konec. Sem pa na trenutno v 7. mesecu nosečnosti in me že pošteno skrbi, kako se bo to poznalo na otroku, saj potem, ko se prebudim postanem zelo živčna in me že nekaj ni od živcev ponoči boli želodec. Tudi jaz sem poskusila z zamaški, a kaj ko me bolijo ušesa in potem zaradi tega ne morem spati.

Tudi jaz spim v medvedjem brlogu. Jaz ga “zbrcam”, pa neha. Ampak kaj, ko čez dve minuti spet začne rohneti. Madonca, se počutim, kot bi spala kje sredi mizarske delavnice ali na gradbišču. Mogoče bom pa potem, ko bom stara tudi jaz smrčala, pa bo še on dobil svojo porcijo. Joj, kolk sem žleht…

No naj se malo pohvalim da sem včer šla spat pred njim cca: 45 min in sem uspela zaspati, a kaj ko je pršel v pojstlo me je tako močno k sebi stisnil, da sem se zopet zbudila…minil je cca: 20 minut in zopet se je začel “ropot” :=)

Aja, naj še povem da sem si včeraj v lekarni kupila nove zamaške, so ovite v vato in ko to odstraniš imaš v rokah “plastelin” ki ga oblikuješ s prsti in daš v ušeska…sem to naredila, je utišalo smrčanje v mojih ušesih, vendar spet ne toliko da sem lahka brez problemov zaspala…4x sem ga zbudila, kasneje sem obupana si dala blazino na glavo in zaspala ;=)

Ja bom hodila pred njim spat, to definitivno :=)

Ne glede da dežek pada zunaj, vsem ki ste se oglasili želim lep in uspešen dan, predvsem pa zvečer veliko spanja ;=)

Nani

New Report

Close