Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Ne morem spati = fant smrči

Ne morem spati = fant smrči

Spoštovani,

moj fant ( 24 let) smrči ponoči in tako sem sama prikrajšana za dober spanec…tudi njemu je zelo neprijetno saj ve da moram zjutraj zgodaj ustati zaradi službe, a vendar sem vedno nenaspana in utrujena…rada bi zadevo odpravila z obiskom zdravnika, zato Vas prosim da nama svetujete kam naj se obrneva…poskusila sem tudi z uporaba zamaškov proti hrupu, ki sicer pomagajo, lahko spim, vendar zjutraj ko si zamaške vzamem, me močno bolijo ušesa…slišala sem tudi da obstaja sprej proti smrčanju, ki se ga da kupiti v lekarni, naj bi se imenoval “smrčin” ali podobno, je to res in če ja, kakšni so razultati po uporabi pršila?

Rada bi se naspala in ne morem vedno znova in znova buditi fanta naj se obrne na bok, češ da bo manj smrčal, kajti tudi to ne pomaga.

Prosim za nasvet,

Že vnaprej se zahvaljujem, Nani

Spoštovani!

Jaz bi uredil tako, da vsak spi v svoji sobi – vse drugo bo veliko manj učinkovito. Odpravljivi vzroki smrčanja bi bili: debelost, opitost, kajenje, preobjedanje zvečer… Vse drugo je gašenje požara, ki ga je le težko ugasniti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

imajo zamaške iz spužve ali pa uporabi vato

…gospod doktor, zelo spoštujem vaše odgovore… ampak včasih so pa res malo bolj za šalo kot zares. Kako naj mlada ženska razloži svojemu partnerju, da bo šla spat drugam …zaradi smrčanja !?? Kje pa egoisičen moški svet razume, da dekle ne more spati zaradi smrčanja ?? Potem je tukaj potrebno vključiti psihologe, zakonske svetovalce in še koga ! Jaz imam na 24 let še nekaj ” nežne podlage “, pa sva zaradi moževega smrčanja še vedno in še vedno (!) – vedno znova kot Butec in Butec.

Spoštovani!

Mogoče se res sliši neresno, ampak bolj pragmatične rešitve ne vidim. Če egoistični svet ne razume, ga pa zamenjajte, ali pa trpite. Razložite mu lahko zelo preprosto: Ker smrčiš, se bom po seksu umaknila v drugo sobo, da se naspim kot človek. Če tega ni sposoben razumeti, potem naj pa kaj stori, da se boste vi naspali. Do tega imate pa ja pravico. Ali ste njegova sužnja? Pri 24 letih pa res še ni treba potegniti obračuna čez svoje življenje.

Kaj na svetu vam narekuje, da morate vi trpeti, pa čeprav nihče nima koristi od tega?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close