ne morem si pomagat – hudo mi je
Fant mi gre z mamo za 14 dni na morje! Midva sva skupaj že tri leta! Ne moti me da gre, ampak pač vedno ko mi reče da gre kam za več dni postanem žalostna ker vem kako ga bom pogrešala, tega ne skrivam in mu povem. Reče samo saj bo hitro minlo in boš spet pri meni! No ni težava v tem, ampak v tem da vedno ampak res vedno me spravlja zadnji teden pred odhodom ob živce!
Vedno se dobro razumema (no razn včasih se malo zbockama in se pol smejima temu) in si pomagama. Tudi pozoren je vedno do mene in ljubeč in vedno mi je na razpolago. Ampak en teden pre odhodom ko kam gre je čist drug človek! Postane full čuden bolj hladen, nič kaj dosti se mu ne da cartat, tečen je, počutim se kot da sem kaj narobe naredila čeprav nisem! Kot da me ne mara mi da občutek! Ko pride domav je spet O.K.
Gleda morja nima izbire ker je vse plačano, po eni strani se ga full veseli, po drugi pa mu ni za it!
Kolegice pravijo, da morda dela to zato ker ve da me bo on tudi full pogrešal in pač probava na ta način to preprečit da me potiska stran!
Ampak zakaj mi pol tega ne reče!!!! Jaz mislim da more bit razlog drugje! Navajena sem se z njim cartat preden zaspima in ne da se bek obrne kot da me ni!!!
Kaj to pomeni (to res dela vedno ko gre kam za dle časa)! Ko ga pa vprašam kaj je narobe pa reče da nič al pa da je utrujen!
Mogoče pa me ma namen varat in me res nima tako rad kot jaz mislim????
No ja, glede na to da sta skupaj že tri leta, lahko človek zaključi da ne gre več za zaljubljenost oz. da je odnos med vama tako globok, da ga je moč imenovati odkrito ljubezen.
Ampak punca, ljubezen ni zažiranje – direktno ali pa latentno. Ljubezen je svoboda odločanja, za ali proti. Načeloma je tako, da se nek zrel odnos zaradi odhoda ne bo spremenil.
Praviš, da postane hladen pred odhodom. Ne vem sicer jaz, veš pa zagotovo ti ali je to zaradi tebe, ki mu delaš slabo vest, ali pa je tudi sam toliko – pogojno rečeno nezrel, da ne razume da oddaljitev za 14 dni ali več pač ne more spremeniti nič. Če se dva ljubita, celo nasprotno, vez se bo okrepila. Potiskanje stran, kot ti temu praviš nič ne rešuje.
Tisto kar rešuje je odkrit pogovor!!!
Te cisto razumem, kako se pocutis! Tudi sama sem trenutno precej zalostna, ker se je tudi moj odlocil skocit na morje – ceprav naj bi sla cez dobrih 10 dni skupaj se z enim parom. Tud midva sva skupaj tretje leto, ampak tokrat greva prvic na morje. Doslej je sel vedno s kolegi v Grcijo. Tako zelo ga pogresam, on pa zgleda mene niti ne, ko mu je pa tako lahko oditi. Ne razumem, zakaj je bilo naenkrat tako nujno it na morje, ko bi ga pa itak kmalu videl. In, ker sem pokazala svoje neodobravanje (zadnje case se ze itak nisva videla veliko, ker je dosti delal), je izpadlo, kot da sem nevoscljiva, ker ima moznost it na morje, jst se pa kao kujam.
Kot sama pravis, tud midva se sicer res lepo razumeva in se imava rada, ampak (za razliko od tvojega) moj postane nekako oddaljen od mene ob vrnitvi. Ne da bi me varal, ampak vcasih se mi zdi, da malce zavida svojim samskim kolegom njihovo svobodo. Kar je meni res tezko razumet, ker mislim, da ga ne omejujem. Dobila sem obcutek, da se je tega vikend izleta s kolegom (ki ga poklice samo takrat, ko mu zapase in ko nima nikogar drugega za druzbo) rasveselil veliko bolj kot tistih deset dni z mano. In to zelo boli.
Drzi se, tecka ocitno nisi samo ti.
Lupcka od Suzy.
On je star 20 jaz pa 22 let! Njegova oče in mama sta ločena in on živi pri očetu in ker jo tako malo vidi je najdla mama priložnost in ga povabla na morje seveda je pa že prej vse plačala! Zakaj nisem šla polek? Ker je ona hotela it s svojo družino! Saj to razumem da gre z njo ker se res malo vidita, ampak me full moti ko se tako bek odmakne od mene!! Ko je na dopustu me vsak dan pokliče in pove kako se ima in to. Ampak pred odhodom je pa muka! Mogoče pa res imate prav, da pa si želi malo svobode (mogoče ne toliko v smislu varanja ampak bolj da se oddahne od mene)!
To pa res ne razumem, obnasanja tvojega fanta. Jaz npr. vedno ko vem, da fanta dlje casa nebom videla, se se bolj cartam in tiskam in oh in sploh. Je pa res, da nismo vsi enaki. Ze ve zakaj se tako obnasa in ce ti je sam povedal, da je utrujen mu verjemi. Ker ko enkrat ne bo vec do zaupanja, je zveza na avtocesti do propada.
LP
tudi moj je sel na morje s kolegi za 11 dni (v Grcijo) in za razliko od prejsnih let,zdaj nisem tecnarila in vsaj poskusala,da nebi bila slabe volje.Cas sem izkoristila za to,da sem z vecjo vnemo hodila na fitnes,se lepoticla,brala knjige,sla v naravo s kolesom….veliko opcij je.
Sprijaznila sem se,da pac tako je in on hoce iti tudi brez mene kam,pa ceprav naj to samo dejstvo tako boli! Prejsnje leto sem se utapljala v solzah,zdaj pa nic vec.Privoscim mu,da se ima fajn.
Drugace pa: moj pred odhodom ni nic kaj bolj hladen,bolj intenzivno se sicer stiskava preden gre in se skoraj ne moreva lociti.Moras vedeti,da je pri vsakemu paru drugacen sistem in ce je tipcek hladen preden gre,ga ne smes napasti,kot da je naredil kaj narobe.Pac se na priprave na odhod odzove tako? nevem,jaz ne poznam druge razlage.
Sicer sem pa tudi jaz z mojim skoraj 4 leta.