Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? NE MOREM SE ODLOČITI

NE MOREM SE ODLOČITI

Prvič sem rodila v Postonjski porodnišnici.
Z babicami in sestrami in ostalimi porodničarji nisem imela težav.
Imam težavo z bivšim ginekologom, ki dela v Postonjski porodnišnici. Namreč takrat sem rodila fantka z težjo Anomalijo rok. Zvedela sem šele po rojstvu otroka. Sedaj terjava Zavarovalnico Porodnišnice Po. za odškodnino. Vse traja že dve leti.
Sedaj sem ponovno noseča in najbljižja porodnišnica je Postonjska.

Ne morem se odločiti, ali naj grem rodit v Postonjsko ali v Ljubljansko. Kaj mislite??

Ljubljanska je bolj oddaljena, v Postonjsko pa se bojim zaradi tega ginekologa, da me nebi pustili da se mučim pri porodu in da bi bila le ena številka? Kaj sedaj?

lahko se odločiš za bilokatero porodnišnico v Sloveniji in menda tudi v EU. Mislim da bo kmalu vsaj na primorskem naval IT, tako kot je že v trgovinah.

Glede ostalega – tožbe mislim, pa je čisto tvoja osebna stvar in na zdravnikovo ali zdravstveno osebje nima vpliva.

Sama sem v Postojni rodila otroka z malformacijo. Zakaj naj bi koga krivila? Ker se ni videla malformacija v 7 mesecu?

Kaj bi pa takrat naredila? Splav?

Ravno tako bi bila nepripravljena na to, kot če bi mi povedal pri določenih mesecih. Mislim, pa da sem bila bolj mirna in spočita nosečnica in sem se kar dobro spoprijela z težavo

Ja, bolka prav imaš.
Vse je res, ampak moj otrok bo potreboval prilagojene pripomočke za v šolo. In verjemi da mu pripada odškodnina, čeprav so zdravniki preveč zaščiteni.

Tanita, tudi mene zanima, zakaj vam priprada odškodnina? Potem jo lahko zahtevajo vsi, ki rodijo otroke s kakršno koli težavo, ki jih zaznamuje za celo življenje. Al kako?

Ali je morda tvoj otroček utrpel poškodbe med porodom?

Ja, nismo mi krivi, da je ginekolog zamolčal tako napako , ki se vidi ze kmalu-kmalu.
Tu pa se gre za duševne bolečine staršev in kaj bo otrok potreboval.
Najdi si pametnega odvetnika pa se malo pozanimaj!!!

Na hrvaškem obstaja zakon o odškodninah, v Sloveniji ga še ni. Bo pa kmalu.

Na svetu se “boriš” vsak dan, a pomagajo ti le dobri ljudje…………

Groza !
Na UZ zdravniki opazujejo stanje vitalnih organov,ne ubadajo se z drugimi deli telesa. Pa tudi če bi se ?! Bi ti bilo laže, če bi vedela, da nosiš otročička z malformacijo rokic ? Bi zaradi psihičnih bolečin tožila, zato ker bi izvedela prezgodaj ?

Milorečeno, poizkušaš se okoristiti z invalidnostjo otročička. Če bi res hotela pomagati otroku, bi čas namenjen obiskom sodišč namenila njemu. Glede na to, da pošten odvetnik stane pošten kup denarja, bi ta sredstva bistveno bolje investirala v kakem otrokovem življenskem zavarovanju. Zadeva je tako trhlena, da ji verjetno ne bo ugodilo nobeno sodišče.

Poronišnica Postojna se tebe verjetno boji bolj kot ti njih. Verjetno velja isto za Ljubljansko. Oboji bi te z veseljem poslali rojevat na Hrvaško ali v Italijo. Tam so namreč zaposleni v zdravstvu bistveno bolj pravno zaščiteni pred morebitnimi neupravičenimi tožbami bolnikov.

Imaš pa pogum ponovno zanositi takoj po porodu otroka z malformacijami, se boš lahko posvetila obema ?

*mama ()- SAMO ZATE

Težko je ja, saj se vsak le zase bori in tako kot si ti in podobne mame, ki imajo vsega v življenju, ne vejo kaj boli.

Borim se za sinovo življenje.
On bo trpel, mi trpimo že sedaj.On bo potreboval pripomočke za njegovo življenje, ki ne stanejo malo. Že sam računalnik za prvi razred oš in program bo cc. 700tisoč tolarjev, kje je še ostalo. Kdo bo plačal operacije v tujini, ker v SLO ne bodo delali ničesar. A mu boš ti kaj dala? Dvomim, da si kdaj darovala denar za pomoč invalidom. Dvomim.
Mu boš ti vse nudila da ne bo preveč “drugačen” od drugih??
Imam srečo, da imam tako dobrega odvetnika in mi ga ni potrebno plačat, ker neju kot starša je sodišče oprostilo sodnih stroškov.

Ne, v primiru, če bi vedela nebi tožila g. Pač bi se sprijaznila z usodo. Vedela bi na koga se naj obrnem, vedela bi katerega zdravnika naj obiščem. Kaj je pa bilo sedaj? Taka bolečina katero ne privoščim nobenemu. In dokler ne občutiš ne veš, kako je. Boli, veš???!!!

Ne vem kako lahko to napišeš, da me nobena porodnišnica ne želi videti? Saj to je njihovo delo. Sicer pa porodnišnica ni kriva, da je otrok tak. Krivdo lahko mečem le na ginekologa, ker mi je zamolčal.

Imaš pa pogum ponovno zanositi takoj po porodu otroka z malformacijami, se boš lahko posvetila obema ?
A nimam pravice imet dveh otrok, sem nepoštena mati, sem nezmožna mati?? Sram te je lahko, če mi ne privoščiš enega zdravega otroka.Kje imaš srce?

Rada imam SVOJEGA otroka

Tanita to sporocilo je za tebe.Doma imam dva hvalabogu zdrava sinka.Vem da ti je hudo,ampak zakaj se ubadas zenskami ki nimajo pojma.Imam prijateljico z podobnimi tezavami in nekaj ze vem kako je.Jaz bi na tvojem mestu tudi tozila gin.pa se v javnost bi ga dala da bi vsi vedeli kaksen je.Na tvojem mestu bi sla rodit v Lj.Upam da sem ti vsaj malo v pomoc.Lep pozdrav in veliko srece in zdravje tebi in tvojim otrokom pa seveda tvojemu dragemu.

New Report

Close