Najdi forum

Jaz sploh ne vem kaj je z mano. V glavnem se z vsemi dober zastopim, sem bolj veseljak, pa vse ok, samo z partnerjem pa imam vedno boje. In se ne znam kontorlirat, hitro poleti kakšen telefon, al pa kar je pri roki. Vem, da te moja dejanja niso pravilna, pa jih vedno obžalujem. Samo sploh se ne znam kontorlirat, k vidim, da se je en do mene ohladu, sem prpravljena naredit vse, da bi ga dobila nazaj. Se totalno ponižat, če pa to ne gre pa svoje jeze ne znam oblvadat. Ne vem od kod izvira to moje obnašanje, pa kako naj ga omilim oz. kako naj se ga znebim.

Lep pozdrav

če se sama ne moreš kontrolirat…. nihče se ne more namesto tebe, žal. ljudje naredimo veliko napak…. ampak enkrat se je treba odločit in začet spreminjat, postopoma nehat. vsak od nas ima v sebi kaj takega, ki bi lahko vsake toliko izbruhnilo…. jaz sem recimo ob menstruaciji neznosna sama sebi in samo kregala bi se, res!!! Fantu govorim za vsako malenkost take zadeve, da bi me že zdavnaj moral…poslat nekam, me je že, pa vem, da moram kontrolirat, ne morem se zgovarjat na hormone nonstop.

vprašaj se, zakaj imata s partnerjem take težave… mogoče pa ni tako nedolžno. nekaj že mora biti, da se tako skregata…

Draga Soncica,

predlagam vam, da poizkusite z rednim sproščanjem, ki vam bo lahko pomagalo, da okrepite svojo čustveno stabilnost in se boste lažje obvladovali tudi v stresnih situacijah.

Prav tako vam svetujem, da okrepite občutek lastne vrednosti in notranje samospoštovanje, da se vam ne bo treba več poniževati pred drugimi in moledovati za njihovo naklonjenost. Vaše obnašanje, ki ga opisujete, lahko izvira iz bolečih izkušenj iz vašega otroštva, povezano pa je tudi z vašim temperamentom. Lahko pa ste nekatere vzorce tudi ob rojstvu “prinesli” s seboj (tradicionalni psihologi bi rekli temu dednost).

Za preobrazbo svojih vzorcev si boste morali vzeti kar nekaj časa in se lotiti vztrajnega dela na sebi. Ker gredo tovrstne zadeve lažje v skupini in ob strokovnem vodstvu, vas vabim, da se nam jeseni pridružite v Šoli čustvene inteligence (v drugi polovici septembra bomo ponovno vpisovali v prvi letnik programa).

Prijetno poletje vam želim in čim več resnične samozavesti!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

New Report

Close