Ne morem naprej
Spoštovani! Hvala za Vaš odgovor.
Žal mi je, da kot strokovnjakinja reagirate tako stereotipno. Morda nisem bila jasna: nisem se zaljubila vanj, KER je porocen in oce, ampak je to slucajno tako in omenila sem, da me to ne moti.
Ne zdi se mi prav, da vedno, ko se mlajse dekle zaljubi v starejsega mosekga, ki je bognedaj celo bil nekoc porocen in postal oce, okrivijo za to njenega oceta, ki je bil odsoten, ni znal vzpostaviti avtoritete in ni znal biti “prvi moski v zivljenju svoje hcerke”.
Nic ne recem, to se dogaja, vendar ne pri meni. Zato menim, da tako posplosevanje nikakor ni na mestu.
Lep pozdrav!
Iz vašega pisma sem začutila, da pričakujete nasvet, kako vstopiti v stik z moškim, ki ste ga spoznala na delovnem mestu. Kot družinska terapevtka vam zelo težko svetujem, kako poiskati stik z nekom, ki je morda še poročen, ima ženo in otroke. Če je gospod resnično v procesu ločitve, je morda trenutno v veliki stiski, prav tako pa tudi njegovi otroci in žena. Resnično ne vemo, kaj se tam dejansko dogaja.
Vstopiti v odnos z moškim, ki se ravnokar ločuje, je kot vstopiti v vreli kotel. Veliko bolečine, zavrženosti in žalosti prinaša ločitev. Če se nov odnos začne prehitro, predvsem, če je nastal z razlogom, da nekdo, ki se ločuje, beži pred stisko in bolečino, ki jo prinaša ločitev, bo v tem novem odnosu potrebno veliko predelati, prečutiti, da se bosta partnerja začutila v svoji najglobji biti (kdo sta, kaj v sebi doživljata, kaj doživljata drug ob drugem, kaj sta prinesla v odnos in kaj drug drugemu prebujata).
Želim vam vse dobro tudi v bodoče.