Najdi forum

ne mogoča 19-letnica

Bom še jaz povedala in pritrdila temu, kar pravi Madonna.
Mame (nekatere) mislijo, da je moledovanje, ljubezen.
Mislijo, da je popuščanje, ljubezen.
Da je zavijanje v vato, ljubezen.
Da je onemogočanje učenja na lastnih napakah, ljubezen.
Da je onemogočanja čutiti posledice svojega vedenja, ljubezen.
Da je delanje namesto otroka, ljubezen.

Taka mama je enostavno prepričana, da je dajala ljubezen.
In svet se ji sesuje, ko izve, da je tako uničila otroka, da ni postal odrasla oseba!!!!

Starši nismo dolžni zblazneti zaradi svojih otrok in TEGA SE JE POTREBNO ZAVEDAT, stara je 18. let, naj si najde tak način življenja, da ji bo ustrezal.Reče se: Do konec meseca se izseli!

“Zadnjič je že v drugo,ko sem jo hotela obvladati in umiriti z vso ihto skočila v mene in mi zagrozila,da jih bom od nje dobila,kot še nikoli ne in da si bom zapomnila.Vse to je pa prerastlo vse zdrave meje odnosa.”

Ha, preraslo zdrave meje odnosa. Le kolikokrat je bilo ravno obratno? Namreč, da je s tvoje strani slišala, da jih bo dobila kot še nikoli in da si bo to zapomnila?

In tako je ta nemogoča furija prekoračila zdravo mejo, ki določa da je zgolj starcem dovoljeno, da lahko žalijo, ponižujejo in fizično obračunavajo s potomci, vse kar mora otrok pri tem narediti pa je, da jih ponižno in nekritično spoštuje in upošteva, da so vsi udarci in žaljive besede pozlačeni z dobrim namenom.

Trdim, da se starcem v puberteti vrne v glavo vse, kar so do sedmega leta počeli z nemočnim otrokom. V puberteti žal nisi več nemočen, pa imaš hudiča, če ga nisi prej kvalitetno in dokončno ubil.

Mogoče je tvoj edini problem v tem, da si bila predobra demonstrantka (če bi rekla učiteljica bi užalila ta poklic). Kar je je. Punca te ne spoštuje in tudi jaz ne vidim razloga, zakaj bi te. Tudi ti nje nikoli nisi. Poleg tega se ti zdi vredno s popolnimi neznanci debatirati o tvoji hčeri, njej pa ne privoščiš ene besede dokler se ti ne opraviči… Pa to je katastrofa. Dede je napisal, da nisi dolžna zblazneti zaradi svojega otroka. Verjetno je predpostavljal, da si bila pred njenim rojstvom drug človek 🙂

Kakorkoli, tudi otroci niso dolžni prenašati norenja. In morda bi bilo za obe bolje, da gresta vsaka po svoje. Stari sta dovolj. Mogoče bosta nekoč zmožni kakšnega zasilnega komuniciranja. Bolje zasilnega kot nasilnega.

New Report

Close