ne mi gre v glavo
Ne razumem kako lahko mamice s 2+ ali celo 3+ otroci zmorete vse postoriti in se ukvarjati z otroci. Da otroci niso prikrajšani za nič. In da hiša ni vsa v svinjariji. Res me zanima. Sama imam 1 otroka. Glede na to da je še majhen in se veliko ukvarjam z njim zraven pa še velika hiša…ne vem no… Jaz to komaj dohajam. Čisto preprosto me zanima saj si tudi jaz v prihodnje želim vsaj še 2 otroka. No drage moje kako to speljete pa da so otroci popendenani in hiša čista…
Ni provokacija
Ne vem kako samo mi uspe,imam 4 otroke.petič noseča,velika hiša in še dva psa,res pa je,da bom sedaj po petem ostala doma,kakšen dan mi ostane kaj,drugače pa postorim vse,malo so mi v pomoč pa že otroci sami,mož ima sp in ga cel dan ni,tako,da na njega ne morem kaj dosti računat.Z malo organizacije in brez kompliciranja mi zaenkrat uspeva.LP
Sicer imamo stanovanje v zgornjem delu hiše, kakih 90m2, pa zaenkrat trije otroci, velik kuža, četrti malček na poti, mož ima s.p., pri katerem urejam papirjem, torej sem doma in stvari prav lepo tečejo. Nikoli nimamo posebej razmetano, eden izmed članov vsak dan posesa, posoda se seveda ureja sproti, saj je tako, da vsi jemo vse obroke doma, tudi mož pride na malico ali mu jo pripravim za s seboj in prav tako otroci, niso v šoli na kosilu, pred šolo pa tudi niso obiskovali vrtca. Najbrž je prednost ta, da sem pač doma in lahko kar sproti pospravim kar je potrebno. Seveda pa še vedno velja, da je sobota dan, ko se malce bolj počisti, med šolskim letom pa imam za to namenjen ponedeljek, saj smo v soboto vsi doma in ni prav dolgo pospravljeno, pa še dragocen čas za družinska doživetja bi izgubili. No, tako je pri nas, imamo pa vsi radi lepo čisto, tako da kar sodelujemo. LP!
Hvala vam za odgovore. Imam občutek, da ste potem bolj doma…oziroma delate doma. Seveda je to drugače kot če si 8 ur ali več v službi. Dobro da je tudi možnost 4 urnega delavnega časa do 6 let otroka.
Lepo se imejte in še naprej tako pozitivno. Lepo je brati forum VELIKIH družin. Upam da se tudi jaz kdaj pridružim vam. :))
Ogromno pomeni, če imaš nekoga (poleg) moža, da ti počuva otroke vsaj kako urico – na teden. Marsikatera pravi, kako zmore vse sama, pa ne pove, da ji vskoči mama ali tašča. Preprosto tega dela ne priznajo.
Veliko je tudi odvisno, kakšnega moža imaš – ali je vključen v gospodinjstvo…pa nenazadnje je tudi pomembno, kako zahtevne otroke imamo…
Hiša ni čista, trenutno vse naloženo.
Pač to ni prioriteta v naši družini.
Otroci se dosti igrajo sami: kocke, kuhinja, punčke, gredo po mleko …
Pač nismo perfekcionisti. Imamo se radi, hodimo peš,skupaj delamo, molimo … kuhamo. Mož je ravnokar vse 3 odpeljal v vrtec.
Aja, čakamo četrtega in mi je neznosno slabo.
imam štiri otroke.najstarejša je stara 9,6 in dvojčici 1.v dnevni sobi kjer se večinoma zadržujemo je vedno polno igrač in barvic, papirjev…,drugod je pospravljeno.mož ima sp in prihaja domov ob 5;trenutno sem še na porodniški.ker sem bolj lagoden tip sem si umislila gospo ki mi hodi 1x na teden in mi pospravi hišo,1x na tri mesece pa mi naredi generalno.tisti dan ko mi pospravi mi tudi zlika.
jaz sem samo z otroci.pa skuham seveda.
za moj lušten in prosti čas pa mi vskočita na pomoč mami ali tašča.to je recimo 1x na mesec da greva sama kam in takrat otroci prespijo pri mami.vsak večer ko grem hodit za 1 uro pa so pri možu.