Ne mara pregomina
živjo
Jaz dam otroku Pregomin takrat, ko je žejen oz. lačen. Pa tudi sladkam mu ga. Takrat na mizi ni nobene druge hrane in hočeš nočeš pojeoz. popije. Zamešam mu ga v polento, rižolino. džus.. sicer pa s količino sploh ne pretiravam. Sedaj je star 1,5 let in mu ga dam zjutraj in zvečer vsakič po 3- 4 merice. Dojila sem ga do 1 leta.
lp
nadibadi
Moj je star 9 mes in mu kašice (samo kašice, pije ga ne ker še dojim) delam iz SOM-a, sojinega mleka (od Milupe). Očitno ga dobro prenaša, ker alergije ni. Vendar bodi previdna, ker soja tudi povzroča alergijo in nekateri pediatri ga odsvetujejo. Jaz sem poskusila in je ok, lahko pa povzorča probleme. Pozanimaj se pri svojemu pediatru.
Ko bo star 1 leto ali malo več, bom pa poskusila z riževim mlekom. Sama ga sicer sedaj uživam, ker navadnega ne smem, ampak vsebuje sladkor, mislim da celo malo soli, zato se mi (zaenkrat) še ne zdi primeren za 9-mesečnika.
Lp, Sara:)
Riževo mleko dobiš v vseh malo bolje založenih trgovinah, npr. malo večji Mercator, Lecler, Spar.. Ponavadi ga imajo pri dietnih izdelkih, ali zraven sojinih (npr. Lecler – v hladilnih policah, kjer prodajajo tudi tofu in sojine napitke). Je v tetrapaku, tako kot npr. Alpsko mleko, če pa obstaja v prahu pa ne vem. Za sojinega vem da obstaja tudi v prahu. Cena je pa okrog 600 do 700 sit.
Lp, Sara:)