Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Ne mara pregomina

Ne mara pregomina

Hči je stara 9,5 mesecev in je že lepo jedla mlečne izdelke, sedaj pa so ugotovili alergijo na mleko in jajca. Problem je nastal, ker ne mara pregomina. kako naprej? Prosim za nasvete.

živjo

Jaz dam otroku Pregomin takrat, ko je žejen oz. lačen. Pa tudi sladkam mu ga. Takrat na mizi ni nobene druge hrane in hočeš nočeš pojeoz. popije. Zamešam mu ga v polento, rižolino. džus.. sicer pa s količino sploh ne pretiravam. Sedaj je star 1,5 let in mu ga dam zjutraj in zvečer vsakič po 3- 4 merice. Dojila sem ga do 1 leta.

lp

nadibadi

Tudi moja hči ga ni marala (poizkusila sem ga tudi sama – ne hvala), tako da smo rajši kupovali RIŽEVO mleko in ga pije še sedaj (stara je 4 in pol)

lp, TT

Moj je star 9 mes in mu kašice (samo kašice, pije ga ne ker še dojim) delam iz SOM-a, sojinega mleka (od Milupe). Očitno ga dobro prenaša, ker alergije ni. Vendar bodi previdna, ker soja tudi povzroča alergijo in nekateri pediatri ga odsvetujejo. Jaz sem poskusila in je ok, lahko pa povzorča probleme. Pozanimaj se pri svojemu pediatru.
Ko bo star 1 leto ali malo več, bom pa poskusila z riževim mlekom. Sama ga sicer sedaj uživam, ker navadnega ne smem, ampak vsebuje sladkor, mislim da celo malo soli, zato se mi (zaenkrat) še ne zdi primeren za 9-mesečnika.
Lp, Sara:)

Hojla, ali mi lahko napišeš kako ta SOM izgleda, kako ga pripraviš in kje ga kupiš. Ja pa še ceno lepo prosim. Pa hvala!

SOM je sojino adaptirano mleko za dojenčke. Kupiš ga lahko v lekarni, v DM-u, pa verjetno še kje. Škatla je zelene barve. Navodila za uporabo so na embalaži -podobno kot za druga mleka, npr. Aptamil – tudi žlička za “odmero” je priložena. Cena je pa okoli 3.500 (ne vem natančno).

Sara & Jan!
Vprašanje glede riževega mleka. Zanima me, kje se ga da dobiti, koliko stane in ali je v prahu ali sveže?
Hvala za odgovore!

Riževo mleko dobiš v vseh malo bolje založenih trgovinah, npr. malo večji Mercator, Lecler, Spar.. Ponavadi ga imajo pri dietnih izdelkih, ali zraven sojinih (npr. Lecler – v hladilnih policah, kjer prodajajo tudi tofu in sojine napitke). Je v tetrapaku, tako kot npr. Alpsko mleko, če pa obstaja v prahu pa ne vem. Za sojinega vem da obstaja tudi v prahu. Cena je pa okrog 600 do 700 sit.

Sorry, 2.900 stane SOM. Ga je danes mož kupil v DM-u.
Lp, SAra:)

New Report

Close