Najdi forum

Ne čutim

Pred 2 letoma sem imela opravljeno abdominoplastiko. Kar me zanima je sledeče – od takrat naprej na območju pod popkom so brazgotine ne čutim bolečine, mraza, vročine, božanja na koži – enostavno ne občutim nič! O takih možnih posledicah pred operacijo mi zdravnik ni povedal nič.
Zanima me do česa je možno da je pri operaciji prišlo in če je možnost vzpostavitve prejšnjega stanja?
Se je možno pri samoplačniških operacijah sploh kam pritožit glede na to, če naredijo kaj narobe pa se šele čez čas pokaže da je stanje trajno?
Ko sem bila na pregledu sem mu rekla da nič ne čutim pa sem dobila samo odgovor da bo trajalo par mesecev preden bo vse ok. Zdaj je tako isto stanje že 2 leti in ne kaže izboljšanja.

Pozdravljeni

Abderoplastika je obsežen poseg pri katerem kirurg odreže odvečno kožo in maščevje s trebuha ter od podlage (mišic in fascije)dvigne obsežne predele kože in maščevja na tebušni steni. Pri tem nujno pride do prekinitve določenega števila kožnih živcev in s tem do izgube občutka za dotik vroče hladno itd.
Na večini operirane površine se s časom občutek povrne v celoti ali do določene mere, lahko pa tako kot pri vas ostane tudi trajno neobčutljiv predel ali predeli.

Lep pozdrav

Aleš

New Report

Close