navznoter obrnjena bradavicka
Spostovana!
Ob tem, ko veliko beremo o preventivnih pregledih dojk, me je zacelo zelo skrbeti glede moje leve bradavicke, ki je ze od nekdaj (kolikor se spomnim) obrnjena navznoter,kot da bi bila skrcena, obcasno (predvsem, ko se zelo obcasno obrne za kratek cas navzven) se izloca rumenkast, neprijetnega vonja izcedek, ki ni tekoc temvec bolj kremast. Ta dojka je tudi bolj boleca in ni “obcutljiva na prijetne drazljaje”, kot desna. Dojke imam majhne velikosti,rodila se nisem, stara pa sem 34 let.Na sreco, v druzini nihce ni imel raka na dojkah.
Res me zanima koliko zaskrbljujoce je to stanje,ali je to nekaj normalnega ali naj obiscem zdravnika – in katerega , ali splosnega ali ginekologa?
Najlepsa hvala vam za odgovor! lp
Po mojem mnenju vas ni potrebno preve skrbeti, ker je bradavica v takem poloaju e od nekdaj. e bi se bradavica ele sedaj obrnila navznoter, bi tako stanje bilo zaskrbljujoe in bi bil obisk zdravnika nujen takoj.
Ko se bradavika obrne navzven, jo dobro oistite. Opravljajte tudi redne enkrat mesene samopreglede dojk. Ko boste na naslednjem ginekolokem pregledu, se posvetujte tudi z ginekologom.