Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Žilna kirurgija Navodila po laserski operaciji

Navodila po laserski operaciji

Navodila po laserski operaciji ven na nogi
Avelana d.o.o. Žilna kirurgija Otočec

Lokalna anestezija bo trajala še približno eno uro po posegu.

V primeru bolečin vzemite sredstvo proti bolečinam, ki ga običajno jemljete za glavobol ali podobne bolečine (Npr. Voltaren, Brufen, Nalgesin itd)

Takoj po posegu (operaciji) priporočamo 15-20 minut hoje preden se odpeljete domov. V kolikor je vaša pot daljša od 1ure priporočamo, da se ustavite in se 10 minut sprehajate.Ta sprehod vam bo preprečil nastanek težav, ki bi lahko nastale zaradi motenj v cirkulaciji krvi v nogi ( sedeči položaj).

Na nogi boste imeli obliže, pod katerimi bo podložena gaza, namestili vam bomo kompresijsko nogavico, po potrebi bomo na nogo namestili tudi elastične povoje.

ELASTIČNE POVOJE imejte nameščene še 2 uri po operaciji. V kolikor vas bi elastični povoji močno tiščali jih lahko odvijete in jih ponovno povijete po vašem občutku ( naj vas ne tišči).

KOMPRESIJSKO NOGAVICO imejte nameščeno 3 dni noč in dan, nato samo čez dan še 4 tedne.

OBLIŽE zamenjate 3. dan, podloženo gazo zavrzite. To lahko opravite sami ali v ambulanti vašega zdravnika. Obližev ne močite 7 dni. Šive ali obliže (Steri strip) odstranite 7. dan pri svojem zdravniku.

V slučaju, da bi opazili, da je prišla kri čez obliže in nogavico prosimo, da se ne vznemirjate. To je manjša težava, ki jo z lahkoto rešite : najprej dvignite nogo, nato na mesto kjer ste opazili kri položite dodatno oblogo-gazo in jo rahlo povijte. Če boste sami nameščali elastični povoj le tega namestite od stopala in preko mesta krvavitve. Če se krvavitev tudi potem, ko ste nogo visoko dvignili in namestili povoj, ne bi ustavila nas pokličite za nadaljnja navodila.

Modrice v podkožju so običajne in izginejo v nekaj tednih.

V primeru bolečin na stegnu (pri operaciji male vene safene pa v kolenski kotanji), ki so običajno najmočnejše peti do sedmi dan po posegu vam svetujemo hladne obloge (Ice pack, led) preko nogavice in sredstva priti bolečinam. Bolečina se najpogosteje pojavi po 3 dneh in traja okoli 5 do 7 dni.

Ne priporočamo energičnih telovadnih vaj, aerobike, vaj z utežmi, daljšega stanja, daljšega sedenja in izpostavljanja vročini, vsaj 2 tedna po operaciji. Izvajajte vaje, ki smo vam jih priporočali.

New Report

Close