Najdi forum

Navihano nagajanje partnerja

Zdravo,

imam eno hecno vprašanje, ampak me res zanima, če ima kdo kako idejo..

Kako dve leti sem s partnerjem, oba sva že v srednjih letih..je zelo navihan, se rad poheca..se velikokrat kaj nasmejiva..
Nenavadno pa mi je to, da se zelo rad poheca tudi tako, da me počaka za kakim vogalom in me prestraši..
To se je zgodilo že kar velikokrat in nekajkrat, ko sem bila ravno iz službe in še pod vtisom stresa, ki sem ga tam doživljala..sem si želela umirjanja (delam z ljudmi v hrupu..).
On pa me počaka za kakimi vrati, zidom..skratka, kot da ga zelo zelo zabava, ko se grozno prestrašim in odskočim..
Samo potem sem nespočita in že tako na koncu z živci bila potem še bolj živčna in se potem res nisem mogla umiriti..nazadnje sem bila prav jezna in sem ga prosila, naj neha s tem..
Občutek imam, da mu je kar malo žal, ker on pravi, da dokler mi nagaja, pomeni, da me ima rad, da ima veselje me presenetiti..
Jaz imam raje, da me preseneti na kak bolj miren način, s kako masažo recimo:-)
No ampak res se zadnje čase sprašujem, kaj mu da tako veselje, ko vidi moj odziv, prestrašene oči in kako odskočim :-/
Imate kako idejo?
Hvaaaala

Pa kaj – je potem, ko si ga prosila nehal, ali ne?
Nagajanje je kul, dokler je obema prijetno. Ko enemu ni, potem to pač ni več hec.
Če pa ena oseba povrhu še uživa v nelagodju drugega, pa sploh ni več hec.
Je pa tudi res, da bi po nekaj ponovitvah tako obnašanje že lahko pričakovala in
ne bi vsakič padala v nezavest od strahu?

Očitno je v njegovi predstavi to nekaj strašno zabavnega. “Čudno” bi le bilo, če bi to počel še naprej, kljub temu, da mu poveš (oziroma da vidi), da tebe to ne zabava. Mogoče pa ti želi le pokazat, da te pogreša bolj sproščeno oziroma nasmejano.
Take stvari bi se dva odrasla človeka morala znati (želeti) sama pogovorit in jih razrešit. Na tvojem mestu bi ga vprašal, zakaj ga zabava nekaj, kar tebe očitno spravlja v nelagodje in niti najmanj v dobro voljo. Lahko pa tudi sprejmeš njegovo igro, kot pravi Skela. Sklepam pač, da se njemu ne zdi nič takšnega koga prestrašiti, zato ga tudi zabava, tudi če tebe ne.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Pozdravljeni!

Ko se človek prestraši se aktivirajo obrambni mehanizmi, ki telo napolnijo z energijo za umik, napad ali zamrznitev. Pri precej ljudeh se ta dodatna energija izrazi skozi histerično reakcijo, kar pa je za zunanjega opazovalca lahko zelo privlačno. Otroci imajo neverjetno veselje s tem, saj se radi “kopajo” v radiaciji presežne histerične energije, saj jih to napolni z kaotično, dinamično in igrivo energijo. Izvor histerične energije je v bokih, zato se lahko pri opazovalcu “histerične reakcije” (sploh če gre za nasprotni spol) pojavi celo spolno vzburjenje. V bistvu torej drži, da za nagajanjem vašega partnerja stoji dober namen. Vendar pa je reakcija pri odraslih v večini prijetna samo za tistega, ki prestraši in ne za tistega, ki je prestrašen.

Dobro je, da ste partnerju povedali, da se ne želite igrati takšnih igric. V kolikor se bo tega držal, potem je vse v redu. Priporočam vama, da skušata malce “začiniti” spolno življenje. Naj vaš partner presežek svoje spolne energije porabi konstruktivno, tako, da tudi Vam ustvarja nepopisne užitke … začneta lahko tudi z masažo 🙂

******************** Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja e-pošta: [email protected] splet: [url]http://humanu.center[/url] lokacija: Ljubljana, Tabor

Najlepša hvala vam za izredno konstruktivne odgovore!

Vse dobro vsem.

New Report

Close