navajanje na lece
Lep pozdrav!
Zanima me, kako poteka navajanje na lece? Mislim, kako reagira oko, ki se nikoli ni nosilo lece, ko jo prvic vstavis? Kaj je misljeno s tem, da se mora oko na leco navaditi? ( nekateri so mi namrec rekli, da se oko lahko navaja tudi do 2 meseca?????)
Lece nosim namrec sele 1 mesec, kupila sem si 14-dnevne (acuvue 2) in porabila en paketek(14.dni), sedaj pa jih zamenjala za barvne mesecne (fresh look – dimensions). Na prve sem se takoj navadila, oziroma nisem imela nobenih tezav, sploh nisem vedela da so notri. Pri teh pa se mi zdi, da imam vcasih malo meglen vid. Je to res zato, ker sem zamenjala proizvajalca itd.?
Najlepsa hvala za odgovor
Tjasa
Glede navajanja ste pravilno ugotovili, to lahko traja. Tudi pravilni vrstni red ste ubrali, ko ste začeli z acuvue 2 lečami saj so zelo udobne. Tudi jaz imam obe vrsti in vsakič, ko jih ljudje zamenjajo v takšnem vrstnem redu kot ste jih vi, opazijo poslabšanje udobnosti. “Stari” nosilci leč pa so tako navajeni, da jih razlika ne moti (opazijo pa jo).
Torej prehitro ste jih zamenjali. Nazaj na prve in čez pol leta na druge. Kje pa jih boste nabavljali? Tukaj:
Lp.
Najprej naj se Vam zahvalim za odgovor.
Resno razmisljam, da bi lece nabavljala pri Vas, saj jih dostavite kar na dom. SUPER! Le nekaj me malo moti. Rada bi nosila barvne lece, pa se bojim, da barva ni ravno realna, gleda na prospekte in brosure. Sama sem namrec izbrala barvo Pacific blue (fresh look) in moram reci, da sem zelo razocarana. Barva lec je namrec hudo temnejsa, kot na sliki. Sama imam modre oci, hotela sem jih poudariti, sedaj pa so skoraj temno sive.
Ali obstajajo kaksne testne barvne lece, da lahko sprobas barvo? Sedaj se mi zdi namrec, da sem denar vrgla stran, saj mi le-te sploh niso vsec!!!
Pa se nekaj. Fresh look lece naj bi bile mesecne lece, kajne? Se pravi, da dobis v paketku za 6.000 sit 1 komplet (to je 2 lecki), ne? Jaz sem jih dobila namrec 3 komplete za 6.000 sit, na deklaraciji pa je pisalo 1 komplet. So se mogoce zmotili ali me imajo resnicno radi?:)
Hvala za odgovor
Tjasa
Pri nas imamo set testnih leč z 30 barvami, katere lahko pri nas
preizkušate, v naši ordinaciji. Ko pridete do pravih, jih nato
naročite. Tako nikoli ne kupite “mačka v žaklju”.
Na zalogi imamo 4 barve v vseh dioptrijah, ostale pa naročimo in je
čakalna doba 3 tedne.
Mislim, da so se zmotili, saj je tovarniško pakiranje en par (dve leči).
Lp.