Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina navadni goš – kača

navadni goš – kača

Pozdravljeni.

Pod teraso imamo najbrž gnezdo kač imenovanih goš. V enem mesecu smo jih zasledili že 4 krat. Vem da ni samo ena ker so različne velikosti. Opazila sem da se v skrivališče zavlečejo približno ob enaki uri. Zanima me ali bi se lahko tega znebili z odnašanjem v drugi kraj npr. v gozd. Torej počakamo, ulovimo in odnesemo. Kot strokovnjaka vas vprašam, koliko mladičev ima lahko navadni goš, in ali je z njimi v skrivališču samo mati samica ali tudi samec Ker si za domovanje niso izbrale najbolj primernega kraja, mimo se sprehajajo majhni otroci in domače živali, vrata v stanovanje so tudi vedno odprta, zato bi se teh živali želela znebiti a me zanima kako to storiti na najboj human način s za vedno. Bojim se da je tisti gož, ki smo ga prijeli in odnesli v 100 m oddaaljen gozd prišel nazaj. Hvala za odgovor

Pozdravljeni!
Nisem strokovnjak za to področje. Svetujem vam, da se obrnete na ZOO Ljubljana ali azil za divje živali (dr. Golob).
LP,

Vice Zaninović,dr.vet.med.

New Report

Close