Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Navadila sem ga na kapljice :((((

Navadila sem ga na kapljice :((((

Naš mali pikec je postal že fejst prefrigan in ve kako mamico okrog obrnit, da dobi tistp kar hoče. Kako se je začelo? Par tednov nazaj ga je zvečer zvijalo po trebuščku in nikakor ni mogel zaspati in seveda, da bi mu pomagali, smo si zrihtali Vetrovne kaplice (ja ja … to je tista cukrana voda od mislim da Koroških ak katerih lekarn) in mu dali eno ali maksimalno dve na dudiko in potem je on tisto tako veselo cuzal in kmalu zaspal … ter spal do jutra. Dolgo tiste prebavne težave niso trajale in sedaj sploh ni več sledu o njih (no … mogoče kdaj čez dan, ko ga bolj sapa matra kot pa drugo) … ampak … kaplice so mu pa dobre … in ponoči imamo vsak dan približno tak scenarij: spat hodimo tam okrog 23h … tako da še jaz v miru ta malega podojim in potem vsi trije lepo zaspimo do 6h. Upalimo zvezdico zaspanko … priklopimo ta malega na mamino zizo in veselje se začne. Po kakih 15h-20h minutah mali nagajivček že “trdno” spi v maminem naročju … seveda … do takrat ko ga mami položi v posteljico. Takrat odpre polkna na stežaj in gleda okoli sebe. No … nič hudega. Mami se uleže in poskuša zaspati … pa začne mali najprej bolj potihem in le tu pa tam z “agh”, “uuu”, “gha” … in ker se mami dela da ga ne sliši počasi viša volumen in pogostost zvokov … in ker mami še kar naprej vztraja z zaprtimi očmi (oči se že nervozno obrača po svoji strani postelje) … se začnje še zadnja faza … predirljiv jok oz. kričanje (tisto … saj poznate … rdeč obraz, belo čelo, odpre usta na stežaj in takrat izpusti en tak oglušujoč krik direkt iz … … ne vem kje ga dobi!) :))) In vse to samo zato, ker bi rad samo eno stvar .. kaplico “cukrane vode” na dudo, da lažje zaspimo. In ko se ga mami vseeno usmili (oz. ko je tako zaspana, da ne more držat učk odprtih) in mu da kaplico … takrat je kot da bi odrezal. Uležemo se na trebušček … obrnemo glavico tako, da vidi mamo in v 5-ih minutah že spi … do jutra.

Seveda to ni prav. Te kapljice so proti vetrovom in ne uspavalne kaplice ,,, zato bi vas prosila za nasvet, kaj naj naredim. Poskusila sem že, da mu jih nisem dala … pa smo bili budni celo noč … :(((( … pa ne bi jaz tako vztrajala … :(( A bi mu lahko dala kako drugo stvar na dudo, ki bi imelo isti učinek? Pač … majhni otroci pijejo toplo sladkano mleko preden gredo spat, da jih uspava … Kaj bi se lahko dalo dojenčku? Kakšna ideja … izkušnja?

Pa ne me kregat, da je razvajen … :(((( Drugače je res priden fantič … :))))

Moj je imel pred kaksnim mesecem to obupno razvado, ki je trajala kak teden ali dva: steklenicka cokomleka 😡
Jaz sem kar pizdila, pa razvada, pa zelodec ki non stop dela (sem poslusala ponoci kako vlece 😡 !) pa karies ! Skratka, temu je bilo potrebno konec narediti : steklenicka navadne vode, sploh pa pri tej vrocini ! :o)
Za kapljice… A niso kaksni vitamincki v sloveniji za baby? Ok, ce je ravno C vitamin, ne bo zaspal :o)
Ali pa Bachove kapljice (no, ne ravno Rescue, verjetno :o) )
Ali ga pa nastimas na homeopatske granule, pa gres po izbiri in potrebi (arnica za modrice, chamomilla za zobke); sicer te tako ali tako ne skodijo. Sam so granule, ne kapljica 😉

Lp
NSL

Mi nimamo tako sladkih kapljic za lahko noč. Naš je “nor” na fiziološko. Pa ne v nos, ampak da mu flaškica pridno curlja v ustka. Šele potem si dovoli zlivanje v nos in čiščenje…

Imam pa kolegico, ki je problem, podoben tvojemu, reševala z doma pocukrano vodo, vanjo namočila dudko in njena pikica je pridno spala do jutra. Pa še na stomatološki dela, he he…
Hja, navkljub zapriseženemu boju proti kariesu in vsem uspavalno borilnim veščinam, ki jih je dala skozi, je zanjo pocukrana voda edino pravo “zdravilo” za spanec.

Te kapljice vsebujejo še vse kaj drugega kot sladkor in mogoče mu res pomagajo k bolj mirnemu spancu. Dokler ne dobi zobk, ni panike. Tudi mene moja miška včasih takole heca – ponavadi čez dan.

Dudke pa kljub mojim naporom ni sprejela. Doma imam celo zbirko dudk s takšnimi in drugačnimi cuclji :))))))))))

Vesel dan obema!

Hm … mogoče mu bom pa res dala tiste AD3 kapljice, ki smo jih obili za mu dajat. So mu tudi šaldo všeč, pa še tako ali tako mu jih moremo dat … :))))))

Dobra ideja … hvala, res. Kako da se tega že sama nisem zmislila. Danes zvečer testiramo … :)))))))

Sicer sem se odločila, da bom poskusila z AD3 vitaminčki … ampak če ne bo delovalo pa pride še vedno prav pocukrana voda … :))) Sicer pa … ne vem kako je to z pravim cukrom (v kaplicah je glukoza). Jaz še čaj mu dam nesladkan … :)))))))))) Sam če je pa ta kolegica ki dela na stomatološki tudi tako delala … zakaj pa ne … :)))))))) No … to bo rezervni sistem … ;)))

Ja … saj vem, da ni samo cukrana voda … :))) … samo ne vem če mu kumina, janež, komarček in te zadeve ravno pomagajo v miren spanec. Ne bi rekla, no. Sicer je pa res, da noben za zihr ne ve iz česa so te kapljice sestavljene. Lahko imajo tudi kako pomirjevalo not … :))) (upam, da ne)

Sicer vem, da mu te kaplice ne morejo škodit. Bolj me skrbi, da se ne bo preveč navadil nanje in da potem ne bo hotel zaspati brez tega. :(( Mu že raje dam rahlo cukrano vodo kot pa te kaplice.

Lep dan tudi tebi. :)) ;))

…Evo, sem jo klicala na mobi, da preverim, če vse to še drži. Je rekla da ja, da bi drugače vsi “znoreli” od nespanja. In da drugače daje svojemu sončku piti izključno navadno prekuhano vodo ali nesladkani čaj. Le pred spanjem prekrši svoje osebno in poklicno pravilo in v posladkano vodo namoči dudko. Voda je sladkana čisto malo s sadnim sladkorjem (fruktoza)…

Ejla Bugica…

A take ti jih kuha ta mali???:))))

Moj K. je itak imel prve tri mesece take krče, da sem mu tako ali drugače morala dajati kapljice…pa ne take o katerih ti pišeš….ampak ene šaldo močne iz Italije…

Kar se tiče AD3 kapljic ti moram povedat…da nekaterim povzročajo malo krčev….zato to pričakuj….

Nesladkan čaj??? Ja, ja…tudi jaz sem se matrala s tem, pa sploh ni hotel pit….potem pa sem dala v čaj čisto malo, malo sladkorja…in zdaj ga pije kot velik…

Zato tudi naslednje…na dudico čisto malo sladkorja v prahu…pa bo mičkeni v devetih nebesih….sam ne pretiravat, ker se lahko navadi….če pa nič drugega ne preostane….pa je izhod v sili….zibanje….sem in tja….in levo in desno…..jaz sem mislila, da kar konec ne bo tega…evo….zdaj smo pa že takoooooooooooooo veliki:))))

cmok

Samo še to:
karkoli boš svojemu pikiju dajala za lep in miren sen, OBVEZNO skrbi za ustno higieno! Če še nima zobkov, se sprehodi (nežno) najprej s prstom po njegovih dlesnih, tako za “spoznavanje” oz. za uvod. To ponavljaj nekaj dni, nato pa lahko začneta z namočeno gazico čistiti dlesni (zvečer oz. zjutraj). Če pa je kakšen zobek že pokukal na plano, potem pa je takšna “higiena” nujna…

Pa veliko lepega spančkanja vama želim!

Mi hvalabogu krčev nimamo (trkam!!!) … in sem mu dala te kapljice res samo zato, da se je lažje “sprdel” :)))) Sam kaj ko so mu ratale tok dobre .. ;)))

Glede AD3 kapljic pa je tako, da mu jih postpoma že dajem in nismo imeli nobenih težav … so mu pa tudi te tko dobre. :))))

Naš pa pije ta nesladkan čaj, kot da bi bla ta boljš pijača :)))) Sicer zdej smo par dni prešaltali na Hippov komarčkov instant čaj .. pa mislim da je ta rahlo sladkan … in tudi tega ka golta :)))))

Bomo videli kako bo sedaj. Prejle sem mu dala eno kaplico AD3 na dudo in je takooooo sesal in kmalu zaspal … tako da mislim, da bo tudizvečer delovalo. Sicer pa jih moramo danes pocuzat še 6. :)))

;))) cmoka

Aja…sicer pa…če imaš instant čaj…je itak že malček sladek sam po sebi…tega tudi naš pije rad….Ampak drugače mu kuham komarček, janež, kimel…..take sorti….ali pa kar bebi čaj….

In hvala Bogu…da ima rad tvoj tiste kapljice….in še enkrat hvala Bogu…da nima krčev….če jih do zdaj ni imel…potem bo tudi naprej verjetno vse o.k.

Držita se mi še naprej.

CMOKA

:))) Ja … trkam, da bo pše naprej tako netežaven otrok, kot je bil do sedaj. :)))

Trenutno mi leži na rami (podirava kupček) in si razgleduje okrog po sobi (kot da je ne bi videl že 1000x) :)))) … in mami lahko mirno uživa na netu … :))))))) (no … zdaj bo čas, da si mami skuha kaj za kosilo)

Pa pa in tudi vidva kar najbolj uživajta … ;))) :-***

Bungi ,
nikar se ne sekiraj , jaz sem našemu kapljice dajala skoraj polleta!
najprej zaradi krčev in nato za spat . Zdaj je star 7 mesecev in se je kar nekako odvadil , še sama ne vem kako . prepričana sem, da bo tudi tvojega Tomija minilo …

srečno !

No … to je pa lepo slišat … :))))))) Potem zgleda, da res ni panike.

Jaz sem pa že mislila kako grozna sem, ker dajem ta malemu kaplice za spat, namesto da bi ga tri ure nosila gor in dol brez učinka … :))))))

come on!
3 ure nosit gor pa dol …. nikar tega počet , s tem ga boš samo razvadila.
Jaz mojega minimalno nosim oz. imam v naročju , tudi drugim ga ne dajem preveč.

Kako si sicer, Bungi ? Ti je doma kaj dolgčas?
btw: koliko je že star Tomi?

lepo popoldne
kaja

Uh … jaz sem ku šus. Ravnokar sem izpod tuša, kjer sem si po dolgem času privoščila kompletni tretma … :))))))))))))))))))) ;)))))) Mmmm … Pa ta mali je bil tudi tako uvideven, da ni nič jokal in je samo okrog gladal in vsake toliko izustil kak “agh” … :)) ;)) Dolgčas mi pa ni doma, ne … :))) … Ta malega bi lahko cel dan sam gledala, pa mi ne bi bilo dolgčas … :))))))))

Včeraj pa je naš mali dopolnih 6. tednov … :)))))) Uff … gre hitro cajt … :)))

New Report

Close