navada ali potreba?
Ojla Tati!
Sama sem tudi mela te težave in to še nedolgo nazaj, saj sem raje kot karkoli drugega jedla sladkarije – piškote, marmelada, nutella..samo da je bil sladko!
Potem sem se pa ODLOČLA da tega ne bom več povčela, ker to res ni zdravo, pa še od tega “nič nimaš”. Tako da sedaj se temu izogibam, kolkor se le da. Saj ne da ne bi čisto nič tega jedla – na primer rojstni dnevi in to, samo NE ŽIVIM OD TEGA. Če boš čez dan normalno jedla, potem mislim da ponoči ne boš imela potrebe po sladkem, pa tudi spala boš bolje;)
Upam da sem ti bla kaj v pomoč, LP
Ha,
pa si načela zaenkrat “težko filozofsko vprašanje” zame, ki včasih nisem ravno jezikovno natančna.
Bi rekla, da gre za navado, mogoče razvado, če pa to občutiš kot nujo, kot potrebo, ki jo moraš redno zadovoljiti, da sploh lahko mirno živiš in – spiš, potem gre lahko za neke vrste odvisnost.
Če vse ostaja v mejah ene žlice viki kreme ali par piškotov in ni kakih težav s preveliko telesno težo, potem ne vidim problema, sploh če zaradi tega nisi prikrajšana pri spanju in te ne gloda slaba vest.
Če pa se to stopnjuje, potem bi bilo dobro pogledatio reči malo pobliže in morda tudi poiskati pomoč.
S pozdravi,