Najdi forum

Pozdravljena, pred kratkim sem zastavila vprašanje pa nisem dobila odgovora pa bom spet poskušala glede da se mi je problem ponovil, skratka, v roku enega meseca se mi je zgodilo da ko sem ležala in se med ležanjem stegnila da bi nekaj vzela z drugega konca, me je prvič zaskelelo v desnem stegnu, drugič (včeraj) pa v levem kolenu. Maserka mi je v prvem primeru rekla da imam nategnjeno mišico sedala in da naj si 3x dnevno vtrem zeliščno masažo. To sedaj počnem en teden in ne čutim da bi bilo kaj bolje, ob določenih gibih me še vedno zaboli. To s kolenom je sveža stvar in sem si tudi namazala z zeliščno masažo. Prva “poškodba” me pri teku, ko imam ogreto telo, ne moti, medtem pa ko sedim in vstanem me zaboli ali npr ko se obračam v postelji.

Prosim za vaš nasvet.

Pozdravljena!

Težko vam povem kaj konkretnega, saj je vzrokov lahko več. Vaše težave lahko izvirajo iz hrbtenice, lahko se vam je premaknila medvretenčna ploščica, lahko so se vam naredile trigger točke v kateri od mišic, ki vam sedaj povzročajo težave, lahko je dejansko prišlo do natrganine med kito in mišico ali med mišico in kostjo, lahko pa j ečisto nekaj tretjega. S pregledom se da ugotoviti, katera struktura je poškodovana in nato se naredi tudi ustrezno terapijo, ki je seveda različna glede na razlog težav. Tako da vam brez pregleda žal ne morem nič konkretnega svetovati.

Vsa mazila žal ne prodrejo globje od kože, tako da nikakor ne pridejo do poškodovane mišice ali kite. Mazila nam samo dajejo lažen občutek izboljšanja z učinki hlada ali gretja kože in tako blokirajo bolečinske impulze, ki prihajajo iz poškodovanega mesta.

Dober dan!

Bi si malce sposodila tole temo. Vprašala bi vas, kaj natančneje pomeni, da imaš zvin in nateg kolka? Pišem v imenu moje mlajše sestre, ki se v svojem prostem času ukvarja z jazz-baletom. Včeraj je imela trening in se je poškodovala. Potem smo jo pelali na urgenco in tam so postavili diagnozo zvin in nateg desnega kolka. Pa me zanima kako ji lajšati bolečino, ker sestrica niti sedet ne more? Zdravniki so nas včeraj po hitrem postopku poslali domov in nam niti niso nič omenjali, dali so ji brgle in naročili, da naj pride čez en teden na pregled.Sestra je za svojih 12 let zelo gibčna, naredi špago in vse to, je pa res, da ko je bila dojenček je imela že probleme s kolki, pač je morala sama shoditi, nič je nismo smeli postavljati na noge.

In zdaj me zanima kako ji kaj lajšati bolečine, koliko dolgo bo vse to trajalo?

Pozdravljena!

Zvin kolka pomeni, da se je pri nekem prevelikem gibu, sklepna ovojnica kolčnega sklepa nadražila in je vneta in to povzroča hudo bolečino.

Terapevti imamo veliko različnih tehnik, ki se izvajajo z rokami, s katerimi pomirimo razdraženo sklepno ovojnico in omogočimo normalno gibanje med kostema, ki sestavljata kolčni sklep. Bolečina se umiri.

Sama si lahko lajša bolečine samo z ohranjanje položaja, ki ji ne povzroča bolečin. Ko se bo bolečina počasi zmanjševala, lahko začne s počasnimi nežnimi premiki v kolku in nato postopoma tudi obremenjevati kolčni sklep.

New Report

Close