Najdi forum

Nateg stranskih kolenskih vezi

Pozdravljeni,

Ob koncu septembra 2015 sem pri nerodnem sestopu na stopnici padel in si nategnil stranske kolenske vezi v desnem kolenu. Gre za vezi na notranji strani kolena. Takoj sem zacutil pekoco bolecino, vendar se koleno na videz ni spremenilo – ni bilo nobenih oteklin ali izboklin. Takoj po poskodbi sem sel do urgentnega zdravnika, ki je opravil rentgen, kateri ni pokazal nobenih posebnosti. Trajalo je cca. 2 tedna, ko sem lahko prvic skrcil nogo, ceprav z bolecino. Opravil sem 18 terapij pri lokalni fiziatrinji. Dodati moram, da si bolecine izginjale z vsako naslednjo terapijo. Medtem sem opravil tudi pregled kolena z magnetno resonanco, ki ni pokazala nobenih posebnosti, razen natega stranskih vezi.

Ker sem aktiven sportnik (tek), sem po dveh in pol mesecih zacel z vadbo v fitnesu. Vadba je potekala 2x tedensko in sicer en mesec. Po tem sem zacel tudi z lahkotnimi kratkimi teki. Po nekaj tekih so se bolecine v stranskih vezeh zopet pojavile, zato sem prekinil z vsemi aktivnostmi. Med tekom se je koleno dobro odzivalo, opaziti ni bilo nobene nestabilnosti, sem pa vmes zacutil zelo kratko pekoco bolecino, ki je izginila in se potem tisti trening vec ni vrnila ali pa jo je bilo zacutiti se nekajkrat. Po 10 dneh so bolecine izginile, sedaj sem “pocival” se dodatne 3 tedne, nakar spet zacenjam z rahlo vadbo. Bolecina ni prisotna med vadbo, se pa pojavi naslednje jutro, trenutno se v mejah normale. Doma imam sobno kolo, prav tako delam vaje na ravnoteznem krozniku in krepim kolenske in stegenske misice z utezmi, ki se pritrdijo na nogo. Po nekaj dneh zmerne zaporedne vadbe se zacnejo pojavljati bolecine, ki so opisane zgoraj.

Ker se udelezujem tudi maratonov me zanima, kaksno je vase mnenje o moji poskodbi? Kdaj lahko pricakujem, da se bodo stranske vezi v kolenu “vrnile” v prvotno formo, da bom lahko zacel normalno teci, predvsem brez obcutka bolecine med in po teku?

Dodati moram, da sem le rekreativni tekac, star sem 28 let. Za sabo imam vec kot 15 let aktivnega igranja kosarke, obiskoval sem tudi sportno gimnazijo. Povedati hocem to, da so telo in sklepi vajeni naporov.

Najlepse se Vam zahvaljujem za odgovor!

Spoštovani,

priporočam, da pridete na pregled s posnetki opravljene MR. Koleno moram namreč klinično pregledati in pregledati tudi posnetke opravljene MR, sicer ne morem dobiti zadostnega vpogleda v stanje kolena in tako tudi ne morem svetovati ustreznega zdravljenja.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pozdravljeni!
Včeraj sem čudno stopil na stopnico in padel.
Hotel sem se pobrati pa od bolečine nisem moral stopiti na nogo prej sem imel že dvakrat malec verjetno bo nujejen tudi zdaj.
Ne glede kaj mi je
Po enem dnevu ne morem storiti na nogo.
Hvala

Pozdravljeni,

priporočam pregled v najbližji kirurški urgentni ambulanti.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close