Nateg dimeljske prepone
Pozdravljeni!
Moj sin 10 let,je tudi treniral nogomet in je imel hude bolečine v predelu dimelj,peljali smo ga k zdraviku in je določil da ima vnetje slepiča in je bil takoj sprejet na Pediatrično kliniko,naredili so mu vse preiskave in izvidi vsi normaln.vsak dan druga diagnoza od vnetje slepiča,do limfodinitasa .ker niso nič konkretnega našli so že rekli da je bolečina psihosomatskega izvora in ga odpustili iz bolnice.Katastrofa,zdravniki čisto brez izkušenj na tem področju in čisto brez znanja na naši Pediatrični kliniki v Ljubljani.On je pa imel vedno večje bolečine.zato smo ga sami peljali še k ortopedu in je ugotovil da ima nategnjeno mišico v dimljah.Dobil je sirup Brufen proti bolečinam ampak mu skoraj nič ne oblaži bolečine.Kaj nam svetujete,ker to traja že skoraj 2 meseca? Kaj mu lahko dajemo proti bolečinam? S treningi je prekinil do nadaljnjega. Ali svetujete kakšno fizioterapijo ali bo še slabše? Ali naj samo počiva? Ali bo sploh še lahko treniral?
Lep pozdrav Barbara
spoštovani …
mene pa zanima če je to možno kila…??
tam k so sramne dlake, približno 3 cm viši od penisa na desni strani…imam ko stojim nekaj zlo mehkega…. a ko napnem se pa poveča in rata zelo trdo k da bi bla mišica)…niti negre w bulo…ampak podovgovato proti penisu….. ko sem ceu dan na nogah me občasno začne tm boleti (med fitnes treningom nikoli ne čutim bolečine )… . in v lažečem položaju izgine, in danes so mi malo odtekla moda…
in če je to začetek kile ali je možno da se zaceli samo od sebe ??? in ali bi se dalo nadeljevati treninge iz lastno težo…. ???
hvala za odgovor !
Pozdravljen!
Kila se ne zaceli sama od sebe. Navadno jo imamo od rojstva. Gre za šibek del vezivnega tkiva skozi kateri se izboči del črevesne vsebine in se lahko le ta vklešči, kar povzroča bolečine.
Če greste k svoji zdravnici, bo verjetno prepoznala ali gre za kilo ali ne. Pri kihanju in kašljanju se navadno kila izboči ven – to lahko preverite kot test.
spoštovani!
pred 1 mesecom je sina ki je star 11 let pri telovadbi športne vzgoje zabolelo v levi dimlji seveda je takoj prekinil z telovadbo in do danes ga še vedno zaboli ali zapeče.Trenira tudi nogomet pa pravi da ga med trenigom tudi včasih zaboli. En čas si je mazal s konjskim mazilom pa nič ni kaj pomagalo zanima me kaj mi lahko svetujete kakšno mazilo ali kaj drugega