Nateceni gleznji
Pozdravljeni,
Že 2 tedna se srečujem z zateklostjo gležnjev. Začelo se je z zatekom levega, na zadnjem delu, pri tetivi in sicer toliko da levo in desno se ni videla kost. Po telefonskem pogovoru z osebnim zdravnikom sem dva dni prelezala z dvignjenimi nogami in obkladki. Ker po dveh dnevih ni bilo ok so mi dali napotnico za kri (preverjanje dimerja), rezultat je bi ok. Po enem tednu sem šla na urgenco: rentgen ok, uz žil ok vendar se opazi celulit ob kosti. Povišan crp (31), sem dobila Amoksiklav kateri po 5ih dnevih ni pomagal. Trenutno me bolita oba gleznja ob rotaciji levo, desno in gor, nočna mora je hoja po stopnicah, natecena oba. Najhuje je zjutraj ko vstanem, tekom dneva bolecina popusti, vendar natečeno ostane.
Drugače sta me tetivi na obeh nogah bolela že zadnja 2 meseca, delo opravljam večinoma stoje, otroka nosim po stopnicah povprečno 2x dnevno, fizično nisem dosti aktivna. Starost 40 let.
Zanima me, če so to morda prvi znaki revmatoloske bolezni? V naslednjih dnevih imam pregled pri osebni zdravnici, vendar domnevam da se bom z napotnico nacakala, bi pa rada prej mnenje na čem sem.
Hvala in lep pozdrav
Pozdravljeni,
ob branju vašega zapisa, sem prepoznala iste znake bolezenskega stanja pri svojem možu s tem, da ima moj mož že 2 tedna vročino, ki nihala od 37 do 37,5.
Res me zanima kako se zdaj počutite, ali so se težave še stopnjevale ali ne in kako ste jih rešili ali lajšali.
Vašega odgovora bi bila iskreno vesela, saj tudi moj mož hodi do zdravnika in se še nič ni spremenilo. Sedaj čaka na revmatološki pregled.
Hvala in lep pozdrav.