natančnost testov LH in ovulacija
Pozdravljeni, g. dr.,
hala za vaš odgovor. Sem spregledala odgovor, zato šele sedaj odgovarjam
Test sem delala skladno z navodili, saj zato je čudno. Verjetno res kaj drugega lahko to pokaže. TSH-ja mi niso že dolgo delali. Hvala za ta napotek.
Nato naslednji dan na ultrazvoku je zdravnica ocenila, da bo folikel kmalu počil (18mm) in mi ni dala več ovulacijskega testa za domov. V soboto, 30.4. je bila na ultrazvoku ugotovljena ovulacija – folikel ni bilo več, tako da je bila ovulacija na petek popoldan oz v noči na soboto. V četrtek, 5.5. so mi vstavili zarodek.
Jaz bi baje teoretično lahko zanosila z dvojčki, so mi rekli (teoretično, če bi ravno ta cikel uspelo naravno in hkrati da bi uspelo še z zarodkom, pridobljenim v IVF postopku). Kaj pomeni, če pride do krvavitve? Da je šel zarodek ali da ni bilo zanositve v mojem ciklusu ali oboje? Je še kaj upanja za zarodek, če pride do menstruacije…? Upam, da me razumete, kaj mislim…
Lep pozdrav,
iz krvavitve ni mogoče sklepati ničesar. Merodajen je lahko le test nosečnosti. Če bo ta pozitiven, ste noseči, če ne pač ne. Vse drugo so špekulacije brez osnove.
Torej, ce vas prav razumem, to, da imam trenutno dva dni neke izcedke in rjave nitke in svetlo roza barvo izcedka(10 in 11 dan po transferju) se ne pomeni nujno, da je vsega konec? Kako bi se kazalo, ce bi zanosila naravno, ne pa z zamrznjenckom in obratno? Ce vas prav razumem, ne morem nic vedeti do testa, 15. Dan? Hvala
Res je. Do testa žal ni nadomestne informacije. Sicer pa tudi ni razlike med nosečnostjo, ki nastane z IVF in tisto, do katere pride spontano.
Pozdravljeni, lepo prosim za nasvet. Ovulaciski test sem naredila v ponedeljek popoldne,ki je pokazal,da ovulacije ni, to je kazalo vse do srede zjutraj, v sredo pozno popoldne sem spet naredila test,ki je pokazal , da imam ovulacijo,danes zjutraj in popoldne sem spet naredila test,ki pa sta pokazala,da ni ovulacije. Zanima me ali je bil test v sredo popoldne mogoce lazen rezultat? Saj mi ne razumem,da prej in danes so vsi testi negativni samo v sredo popoldne je bil pozitiven. Pri samopregledovanju sem opazila,da sluzi ni, edino v sredo je bilo malo kremasto bel.
Hvala za odgovor
verjetno ne razumete narave testa. Test za ovulacijo ne pokaže ovulacije temveč “LH vrh”, ta pa lahko traja od nekaj ur do 24 ur, zato je normalno, da je test naslednji dan negativen. Včasih je celo ponovno negativen že po 12 urah ali pa je ves čas negativen zato, ker se LH vrh pojavi med dvema testoma le dan narazen.