Najdi forum

Živjo! za vas imam naslednje vprašanje prosim če mi malo razjasnite dileme, veliko prebiram o čustvih, depresiji…
Zanima me prebral sem da pri depresiji gre za potlačena čustva, da so čustvai itenzivnejša in da na podlagi tega tvorijo razpoloženje ki je dlje trajajočo in po intenzivnosti šibkejše
potem takem lahko na podlagi tega če spremenimo miselni vzorec in in prabilno izražamo čustva preprečimo depresijo… zanima me še ali je sreča in žalost brez vroka oz.dražljaja iz okolja boleznski znak . Kaj pa pri maniji so tudi vzrok kakšna nepredelana čustva ter ali je depresija pri bipolarni motnji enaka kot nasplošno ter ali lahko z tem tudi pri bipolarni motnji preprečimo depresijo ali je depresija posledica manije ker možgani ne zdržijo takšne evforije.

hvala.

Lepo pozdravljeni,

ja sevedadepresija nastane zaradi potlačenih čustev in s tem so seveda še bolj intenzivna. Naj se jih zavedamo ali ne, spijo v nas in včasih brez vidnega razloga izbruhnejo…saj smo jih zaklenili globoko vase, da ne bi čutili bolečine….A bolečina je tako vse hujša. To ne velja samo za depresijo, temveč za vrsto motenj…od nas in naše šibkosti, pa je odvisno, kaj bomo razvili.

Tako je, v kolikor smo v stiku s seboj in znamo pogledati na zadevo, ki nas pesti tudi iz druge, bolj zdrave perspektive ter znamo izražati naša čustva v trenutku, ko jih začutimo, na primeren način, zmanjšamo možnosti za nastanek motenj. Pomembno je, da smo v stiku s seboj, da vemo kdo smo in kam gremo…

Sreča in žalost brez vzroka ste mislili na način bipolarne motnje…manije – depresije? To se dogaja zaradi spremembe kemije v telesu.

Pomembno je, da ozavestimo nezavedno. Da najdemo vzroke za določene posledice…Vprašajte se ali ste srečni v danem trenutku, v kolikor v drugem ne bi več obstajali? Da? Ne? V kolikor je odgovor ne, zakaj ne?

Hvala in vse dobro vam želim,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
041 535 555
[email protected]
Psihoterapija in celostni pristop k zdravju s.p.

Najlepša hvala torej pomeni da pri bipolarni motnji ne pomaga psihoterapija in spreminjanje miselnih vzorce in da ker je bipolarna motnja kriva zaradi kemijskega neravnovesja sami ne moremo na to vplivati z psihoterapijo??

lp.

Lepo pozdravljeni,

psihoterapija je prva, ki zares pomaga, saj je vse v življenju odvisno od naše percepcije. Zdravila lahko spremenijo kemijo v telesu, ne pa vzrokov, ki so pripeljala do sem, če me razumete.

Hvala in vse dobro vam želim,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
041 535 555
[email protected]
Psihoterapija in celostni pristop k zdravju s.p.

New Report

Close