NASVET ZA NEIZKUŠENEGA!
POZDRAVLJENI!
VEM, DA SE BO, TO KAR BOM NAPISAL MNOGIM, ZDELO SKORAJ NEMOGOČE, NERESNIČNO, AMPAK TAKO JE. Tako Primoža, kot vse ostale, bi zato prosil, če mi pomagajo, svetujejo po najboljših močeh. Torej, star sem 24 let, v kratkem bom dopolnil 25 leto, končal sem fakulteto, iščem si zaposlitev tu v Sloveniji in mogoče se v kratkem tudi nekaj obeta. Problem pa je, ker še vedno, pri tej starosti, nimam nobenih pravih resnih ljubezenskih izkušenj. Že res, da sem flirtal s puncami, se tudi poljubil, tudi nekaj prijateljic imam, ampak resne, pa tudi manj resne zveze še nisem imel. Nekaj časa me je to žrlo in sem poskušal na silo dobiti punco, pa vendar vsi vemo, da to ne gre.
Zato sem spremenil način obnašanja in sem rekel, da se ne bom sekiral, ker je brez veze ter čisto neobremenjeno iskal možnosti. In ko sem se začel tako obnašati, se je pokazala tudi prilika. Mislim, da sem punci všeč, ona pa je meni definitivno zelo všeč. Zelo si želim, da bi šla na zmenek, se spoznala, in potem vsaj poskusila hoditi. Občasno me še vedno malo žre, da doslej nisem imel punce, da ji ne bom dorasel, ker ona je že imela zvezo, da bova sigurno hitro nehala (če bova sploh začela), da zame ni več upanja. Poleg tega pa ne vem kakšen odnos naj bi imel do “prve” ljubezni. Ali naj se vedem resno, kot da bi želel graditi nekaj več kot samo kratkotrajno zvezo, ali kako. Ker punca, če bom bil manj resen, bo takoj vedla za kaj se gre. V bistvu je problem, ker ne vem kaj hočem. (pravzaprav hočem resno zvezo, samo po drugi strani pa si mislim, da če bom sedaj imel že resno zvezo in še brez izkušenj, to ne bi bilo dobro. Po drugi strani, pa sem že toliko star. Punca pa je iz tujine.
Ker bi jo res rad povabil na prvi zmenek in kot rečeno nimam izkušenj bi rad vprašal še nekaj vprašanj:
1. kdaj je najprimernejši čas, da jo povabim na zmenek oz. kako naj to storim (imam njeno telefonsko cifro in mislim, da bi ji predlagal, da se dobiva na pijači, če ne to, potem se bova mogoče videla zunaj na plesu, tam pa je zelo bučna muzika in še težko jo je dobiti na samem, pa še ni najbolj pimerno za zmenek).
2. kako se obnašati na prvem zmenku (ali naj ji prinesem rožo, čeprav še ne bi vedla za kaj gre).
3. ali je res potrebno več zmenkov, da si postaneta blizu
4. vprašal bi tudi, kako se vesti na plesu. V bistvu me zanima, kako do nje prodreti, kako hitro in kako začeti jo dotikati, prijemati, mogoče tudi dati poljub, ne da bi misla, da sem nastrljiv.
5.ali sem storil veliko napako, ker tega nisem storil na prvem plesu (mislim jo objel, in jo zabaval.
Ful se bojim. Rad bi jo objel, stisnil, jo začel razvajat, ampak se bojim. Kaj pa če bo hladna, kako jo pripraiti, da ne bo. Toliko vprašanj, tol,iko tega, da postajam malo nesrečen.
Prosim za vzpodbudo, ker še nimam izkušenj. Punca je res krasna, lepa in prijetna. Rad bi da mi uspe.
Goran,
tukaj ni nič smešnega ali nemogočega, to se dogaja mnogim.
1. kdaj je najprimernejši čas, da jo povabim na zmenek oz. kako naj to storim (imam njeno telefonsko cifro in mislim, da bi ji predlagal, da se dobiva na pijači, če ne to, potem se bova mogoče videla zunaj na plesu, tam pa je zelo bučna muzika in še težko jo je dobiti na samem, pa še ni najbolj pimerno za zmenek).
najprimernejši čas je takrat, ko se boš ti odločil, da jo pokličeš. najbolje,d a jo povabiš na pijačo in rečeš, da si to pač želiš. Najbolje je, da si to kar si, brez predsaodkov, da nisi imel še nobene, ko enkrat začneš z nekom, anj bo tako kot da bo za večno, preteklost in prihodnost ne obstaja, je samo tisti trenutek. Pa kaj koga briga, kako je bilo in kaj bo, važno je kaj tisti trenutek je. In tako vsak nasledni trenutek, pa ne moreš nikoli zgrešiti. Moraš pa vedeti, da morata imeti oba dovoljs vobode, tako ti kot ona. Edina skupna točka je lahko samo ta, da sta rada v bližini drug drugega in da nekaj čutita. ne smeta pa se omejevati. Torej, ne pretiravaj za naaklonjenostjo za razvajanjem, bodi to kar si in stori to kar čutiš. predvsem bodi preprostos. Pretiravanje vedno škoduje. Pomaga pa tudi resnica in iskrenost. Bolj ko boš iskren, rpej boš izvedel pri čem si. Tako te vsaj ne bo žrlo kaj moraš narediti, da bi bilo, če bi bilo……
primož
Predvsem ne pretiravaj. Meni kot punci bi se sicer dopadlo, če bi mi tipček prinesel rožico in to…
Samo na prvem zmenku bi bila mogoče taka malo preveč direktna in bi se ustrašila. Občutek bi imela, da tip dobesedno rine vame in bi ga verjetno pustila.
Punce ne maramo prevelike vsiljivosti – to moti. Brzdaj svoje hormone, vse bo še prišlo, če sta si namenjena.
Namesto rožice mogoče rajši kašna MINI škatlica čokoladnih bombončkov ali česa podobnega (da ne bo takoj asociacija na resno zvezo, ponujeno ljubezen – ampak na prijateljstvo, ki lahko preraste v kaj več).
ojla,
…. pa daj za božjo voljo sprosti se!
mislim in kaj potem, če še nisi imel ene resne zveze. pač nismo pač vsi začeli pri petnajstih. ok, ne veš čisto kako se obnašali v teh situacijah, več pa kaj čutiš, kaj ti prija v določenem trenutku, več kaj bi rad povedal, kam bi dal svoje roke, itd. … ali pač ne? verjetno že. če ne pa se najprej usedi (preden greš kamorkoli in malo premisli o tem kdo pravzaprav si in kaj želiš od sebe, sveta, itd.). poslušaj se.
ne delaj pa ene bodoče poroke iz tega zmenka no. ja pridi kot si – gotovo si u redu kolikotoliko normalen fant, stuširan in nasmejan. in to je vse kar rabiš. malo treme bo pa prineslo tisto potrebno prisrčnost v očeh. roža?! ma ne vem no. kaj če bi to rajši pustil za takrat ko bo prišlo to iz srca in ne zato, da bi izpadel lep.
“Občasno me še vedno malo žre, da doslej nisem imel punce, da ji ne bom dorasel, ker ona je že imela zvezo, da bova sigurno hitro nehala (če bova sploh začela)”
excuse me?! in kje si pobral to bedarijo. mislim, če te bo pustila zaradi tega ker prej še pač nisi srečal neke punce, ki bi ti bila zadostno všeč, da bi imel kaj več z njo, potem pa hvala bogu, da se čimprej spoka. naj bo vesela, da vidiš to edinstvenost v njej!!!
“da zame ni več upanja”
aja?! no zdej bom pa šže mau cinična… če ti tko misliš, pol ga pa ziher ni. in imaš pravČ ostal boš do konca življenja sam in žalosten!!! mislim, pa daj zresni se. kolk si pa star?
“Poleg tega pa ne vem kakšen odnos naj bi imel do “prve” ljubezni. Ali naj se vedem resno, kot da bi želel graditi nekaj več kot samo kratkotrajno zvezo, ali kako”
… po občutku: če bo resnično kaj nastalo boš že žačutil, sicer boš apa tudi vedel.
“Ker punca, če bom bil manj resen, bo takoj vedla za kaj se gre”
točno. in če bi prišel s tem namenom, potem je zanjo najbolje, da se ona distancira od tebe in si misli: kakšen kreljo!
“V bistvu je problem, ker ne vem kaj hočem”
potem se usedi in si vzemi čas zase in mau premisli o sebi in svojem življenju…
“pravzaprav hočem resno zvezo, samo po drugi strani pa si mislim, da če bom sedaj imel že resno zvezo in še brez izkušenj, to ne bi bilo dobro”
in zakaj ne?!
“Po drugi strani, pa sem že toliko star”
ja, lih za začetek srednje šole mi pašeš. vsaj po obnašanju…. pa daj no. saj ti je komaj 25 let!
kaj pa kak nevsiljiv kino?! (brez kakega nadležnega prvega dotikanja prosim!!! – naj te najprej, in ti njo, spozna) in potem še kaka pijača za kako uro ali dve in to ti je prvi zmenek. pa ne bodi vsiljiv s kakim poljublajnjem. razen, če bo očiten interes z obeh strani.
2. kako se obnašati na prvem zmenku (ali naj ji prinesem rožo, čeprav še ne bi vedla za kaj gre).
normalno. kot da si pač nekje z eno osebo, ki ti je zanimiva, a še ne razmišljaš o njej kot zakonski ženi. in brez rož.
3. ali je res potrebno več zmenkov, da si postaneta blizu
ni nujno, je pa zelo priporočljivo.
4. vprašal bi tudi, kako se vesti na plesu. V bistvu me zanima, kako do nje prodreti, kako hitro in kako začeti jo dotikati, prijemati, mogoče tudi dati poljub, ne da bi misla, da sem nastrljiv.
ne prehitevaj. saj ti bo pokazala ali si česa želi ali ne. in če ne, ne sili.
5.ali sem storil veliko napako, ker tega nisem storil na prvem plesu (mislim jo objel, in jo zabaval.
da je nisi objel: hvala bogu.
jo zabaval: saj nisi klovn. lahko pa si ji prijetna družba v kateri se počuti sproščeno.
Ful se bojim. Rad bi jo objel, stisnil, jo začel razvajat, ampak se bojim. Kaj pa če bo hladna, kako jo pripraiti, da ne bo”
zato pa počasi. ne samo pri njej, ampak tudi pri sebi. tudi sebi daj čas, da vidiš ali boš kaj začutil, ali bodo iskrice tam…
“Toliko vprašanj, toliko tega, da postajam malo nesrečen.
da ne bom spet morala ratat nesramna (mislim glede tistega: “postajam malo nesrečen”…)
“Prosim za vzpodbudo, ker še nimam izkušenj. Punca je res krasna, lepa in prijetna. Rad bi da mi uspe”
jo imaš – podporo. in mislim nate. sporoči kako bo šlo.
ajda
Tisto z rožico se mi ne zdi najbolje. Kokica je dala boljši predlog: čokoladni bombončki ali kaj podobnega. Nekaj majhnega torej. Za rožo imaš še čas.
Ne vem, kaj ti razumeš pod resno zvezo. Če je še dobro ne poznaš, potem ne moreš že govoriti o resni zvezi. Za resno zvezo ne potrebuješ le lepoto dekleta. Prijateljico je dobro vsaj malo spoznati, da vidiš, kako živi, kako diha, da ti kasneje ne bi bilo žal.
Ne očitaj si, če si neizkušen! To ni slabost. Sicer pa mislim, da ni pomembna toliko izkušenost kot iskrenost. Če bo zveza postala resna, bo izkušenost sčasoma sama prišla. Praviš, da ne veš, kako prodreti do nje. Postavljaj ji vprašanja! Daj ji prednost, da pripoveduje o sebi, in glej, ni ti sploh treba prodirati vanjo.
Bodi tudi pozoren na njene oči. Oči povedo vse. Povedo, ali te ljubijo ali pričakujejo od tebe ljubezen, ali so žalostne ali vesele ali kaj pričakujejo. Potem pa boš že vedel, o čem naj kramljaš. Šele, ko jo boš bolje spoznal, boš vedel, ali bi vzpostavitev resne zveze bila primerna. Če pa si že izgubil glavo, je najbrž vsak naš nasvet zaman.
Pa srečno!
Nikar se toliko ne obremenjuj. Vse naj teče čim bolj spontano. Ne navali nanjo kot potreben pes, ker ji to sigurno ne bo všeč. Rožico ji seveda lahko prineseš, meni je to zelo lepa gesta in s tem ji daš vedeti, da ti je všeč. Stvari se bodo začele odvijati same od sebe, tudi kdaj jo objeti in poljubiti. Saj ženske spustimo tudi signalček, da si želimo kaj več.
Le pogumno.
… bodi spontan in to kar si… ne obremenjuj se… opazuj… reagiraj okoliščinam primerno… ne da se vse vnaprej planirat… prepusti se toku dogodkov… ce si iskren in ne skodis niti sebi niti drugemu, potem se ti ne more zgodit nic slabega… so le nove izkusnje, nova spoznanja in dozivetja. Uzivaj zivljenje v vsej svoji lepoti…
🙂