Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje Nasvet tedna: Vse, kar morate vedeti o naložbenem življenjskem zavarovanju.

Nasvet tedna: Vse, kar morate vedeti o naložbenem življenjskem zavarovanju.

Na tem mestu vam predstavljamo dejstva, značilnosti in zanimivosti, ki jih morate poznati o naložbenem življenjskem zavarovanju Fondpolica.

8 dejstev o Fondpolici

10-LETNICA: Fondpolica je prvo naložbeno življenjsko zavarovanje v Sloveniji in letos praznuje 10-letnico.

DVOJNA PREDNOST: Fondpolica združuje zavarovanje in varčevanje. S tem zagotavlja finančno in socialno varnost za vas in vaše najbližje ter prinaša davčno ugodno obliko varčevanja. Dohodek iz življenjskih zavarovanj po Zakonu o dohodnini namreč ni obdavčen, če je zavarovanje sklenjeno za obdobje desetih let ali več in sta sklenitelj zavarovanja in upravičenec do izplačila ob izteku zavarovanja ena in ista oseba ter ni bila podana zahteva za izplačilo odkupne vrednosti zavarovanja pred potekom desetih let trajanja zavarovanja.

PRILAGAJANJE ŽIVLJENJU: Fondpolico lahko oblikujete glede na svoje potrebe, želje in cilje; če pa se ti z leti spremenijo, vam fleksibilnost Fondpolice omogoča, da jo vedno prilagajate novim življenjskim situacijam.

CELOSTNA ZAŠČITA: Z izbiro dodatnih zavarovanj, kot so zavarovanje za primer kritičnih bolezni, dodatno nezgodno zavarovanje, dodatno zavarovanje oprostitve plačila premije v primeru 100-odstotne invalidnosti zaradi nezgode, dodatno zavarovanje oprostitve plačila premije v primeru delovne nezmožnosti zaradi bolezni ali nezgode itn., lahko še dodatno poskrbite za celostno zavarovalno zaščito.

DOLGOROČNA DONOSNOST: Pomembno je, da se varčevanje v Fondpolici začne čim prej. Z dolgoročnim nalaganjem sredstev se namreč izravnajo nihanja na kapitalskih trgih. V daljšem obdobju se višja donosnost naložb v delniške investicijske sklade v primerjavi z naložbami v obvezniške investicijske sklade ali bančne vloge bolj izrazi. Varnost naložbe lahko povečate z razpršenostjo sredstev med več investicijskih skladov, tako da naložba ni odvisna le od gibanja posamezne delnice.

BREZ TVEGANJA: Izbira Zajamčenega paketa zagotavlja donos v višini najmanj 2,75 odstotka na leto, stabilno rast sredstev ne glede na nihanja na kapitalskih trgih in ohranitev fleksibilnega varčevanja.

POSEBNA UGODNOST: Zavarovance, ki se jim bliža iztek zavarovanja Fondpolice in se bodo odločili za podaljšanje trajanja zavarovanja s plačevanjem premije, čaka ugodnost. Ob 10-letnici Fondpolice jim bomo na naložbeni račun pripisali znesek v višini dogovorjene mesečne premije. Če je dogovorjena drugačna dinamika plačila (četrtletno, polletno, letno, enkratno), bo pripisani znesek preračunan na mesečno premijo. Ugodnost velja do 31. Oktobra 2012.

PESTRE NALOŽBENE MOŽNOSTI: Pestra paleta naložbenih možnosti, ki zajema naložbene pakete: zajamčeni, konzervativni, uravnoteženi in aktivni paket, 21 investicijskih skladov, kritni sklad Vrhunski, dva tržna vrednostna papirja plemenitih kovin in šest investicijskih skladov Safeport, zadovolji potrebe, želje in različno pripravljenost za prevzemanje naložbenega tveganja posameznega zavarovanca.

Več o Fondpolici si lahko preberete tukaj[/url].

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

New Report

Close