Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje Nasvet tedna: Razpršite svoje premoženje in ga zaščitite pred inflacijo

Nasvet tedna: Razpršite svoje premoženje in ga zaščitite pred inflacijo

Predstavljamo vam življenjsko zavarovanje za primer smrti in doživetja, pri katerem zavarovalec prevzema naložbeno tveganje – Fondpolica POTENCIAL PLUS.

Z mesečnim plačevanjem premije v Fondpolico POTENCIAL PLUS se bodo vaša sredstva plemenitila tako, kot da bi bila celotna dogovorjena premija plačana v enkratnem znesku ob začetku zavarovanja, ne pa da se plačuje v 180-ih mesečnih obrokih. To pomeni, da se bo ob izteku zavarovanja na vsako plačano premijo izplačal donos, ki ga bo Dinamični indeks surovin ustvaril v petnajstih letih – tudi na tisto premijo, ki bo plačana le en mesec pred iztekom zavarovanja.

Če bi mesečno plačevali 100 EUR v Fondpolico POTENCIAL PLUS, bi lahko po 15-ih letih ob predpostavki 10 % povprečne letne stopnje donosa ter nespremenjenih tržnih obrestnih merah privarčevali 59.770 EUR.

Pri Fondpolici POTENCIAL PLUS ni potrebno čakati na pravi trenutek, saj omogoča ugodnejši vstop v Dinamični indeks surovin, ki se odraža v ugodnejši izhodiščni vrednosti indeksa. Ta se določi tako, da se iz povprečja trinajstih četrtletnih opazovanj v prvih treh letih izloči najmanj ugodna vrednost indeksa, tj. najvišja vrednost indeksa.

Varovanje naložbe in zaklepanje donosov[/b]

Dolžniški vrednostni papir ob zapadlosti izplača vsaj 90 % skupne vsote sredstev za investiranje. Če pa Dinamični indeks surovin na določen opazovani dan v letu doseže nivo zaklepanja pri 190 % začetne vrednosti indeksa, se donos zaklene – indeks ima ob doživetju zavarovanja vsaj tolikšno vrednost. Če se zavarovanje prekine predčasno, je lahko vrednost premoženja tudi nižja od 90 % skupne vsote sredstev za investiranje, prav tako pa se ne upošteva morebitni doseženi nivo zaklepanja. Zato je pomembno, da z zavarovanjem vztrajate do konca.

Surovine so pomemben del dobro razpršenega portfelja

Pospešeni razvoj nekaterih že tako hitro razvijajočih se regij je v zadnjem desetletju največ prispeval k rasti agregatnega povpraševanja po surovinah in energentih, saj so prav ti ključni vhodni viri za veliko industrij v teh državah. Če k povečanemu povpraševanju prištejemo še manjšo ponudbo nekaterih surovin, kot velja npr. za nafto, lahko pričakujemo, da se bo rast cen surovin tudi v prihodnje po vsej verjetnosti nadaljevala. Zaradi razmeroma nizke korelacije z delnicami in negativne korelacije z obveznicami naložbe v surovine omogočajo dodatno razpršitev naložb, saj zmanjšujejo naložbeno tveganje ter lahko izboljšujejo donosnost celotnemu portfelju, sestavljenemu iz delnic in obveznic, ki sodijo med tradicionalne naložbe vlagateljev na dolgi rok.

Več o ponudbi si lahko preberete tukaj.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

New Report

Close