Nasvet prosim
Pozdrav vsem – upam da mi bo vsaj nekdo od vas lahko pomagal s kakšnim nasvetom. Niti nisem siguren če je to prava rubrika za moj problem – ampak vseeno. Imam punco, ki je že pri 20 letih postala mama in, ki je zaradi prejšnjih odnosov sedaj zelo zaprta vase, recimo tudi depresivna in nekako ponižana. Olajšanje je našla v muziki – v bistvu v neki skupini (Depeche Mode). Pravi da so oni njena družina, jo razumejo, lahko se z njimi poveže duhovno in dajejo ji vse kar rabi. Idealizira jih do popolnosti. Tukaj seveda nastane problem. Ona posveča ves svoj čas njim in ne meni oz. hčerki. Tako se večinoma jaz ukvarjam z njeno hčerko, ona pa posluša muziko. Zjutraj je prva stvar ki jo naredi – prižge radio. Še alarm telefona cinglja njihovo melodijo. Posluša jih dokler ne gremo od doma, potem v avtu (avto je moj, ampak noče drugega poslušati kot njih!!!), ko pridemo domov, jih takoj spet prižge – še v službi jih posluša. Gleda njihove videospote in intervjuje in takrat sploh nobenega okoli sebe ne opazi. To je že taka skrajnost, da sploh ne znam opisati. Najhuje pa je, ker jaz njihove muzike sploh ne maram, ampak jo vseeno poslušam zaradi nje. Svoje muzike pa seveda ne smem poslušati, ker ji gre na živce in ona tega ne bo prenašala. Aja pomembno je tudi to da živiva v njenem stanovanju – zato tudi to prenešam. Kaj mi je storiti, kako jo tega odvaditi oz. ji povedati da to ni ok, da ne bo znorela. Ker če ji kaj rečem za njih, takoj znori. Prosim pomoč – obupan sem.
Nekaj je definitivno narobe s tvojo drago, nekaj jo močno pesti, da se takole zapira pred svetom in da živi v domišljiji s svojimi idoli.
Kaj narediti, da bi bilo prav zate, zanjo in za hči je težko povedati.
Ko sta skupaj, doma, ugasni radio, TV, jo posedi za mizo in odkrito spregovori o tem, morda ugotoviš, da se ona tega niti ne zaveda kako resna zna biti zadeva.
Ne dovoli ji oditi predno ti da kakršen koli odgovor, ker če ti ga ne da, se posvetuj s kakšnim psihiatrom, tole njeno obnašanje ni za spregledat.
V upanju na vse dobro.
Forum je zaprt za komentiranje.