Najdi forum

NASVET PROSIM!!!!

imam muca, ki ne sliši. To sem opazila dva tedna po tem ko sem ga dobila. Je bel in ima modre oči. Veterinar mi je povedal, da je to pri takih mucah genetsko.Problem pa ni toliko to, da je sporazumevanje s takim mucem nekoliko težje, čeravno se kar znajdeva, ampak, da živim v bloku. Imam še eno muco, ki sliši in jo pridno spuščam ven.Zunaj preživi skoraj toliko časa kot si poželi, razen kadar sem v službi, ker potem ne more domov kadar hoče. Tj. problem z gluhim-zelo bi si želela, da tudi njemu ne bi bilo treba biti zaprt v stanovanju vse dni, saj se ga ne upam spustiti ven, ker je na eni strani cesta na drugi parkirišče, šele potem pa se začne tranvnik in neprometno področje. Drugi problem paje, da nimam pojma, kako bi ga priklicala, ker predvidevam, da on ne bi ravno stal zraven mene. Tolažijo me, da je veliko muc, ki so vedno samo v stanovanju. Meni to ni dovolj, in tudi mojemu mucu očitno ne, saj se mi zdi, da mu je včasih obupno dolgčas, čeravno se zelo veliko ukvarjam u njim. Imate kak nasvet?

Oprsnica, fleksi…sprehod!

Tudi pri nas doma smo imeli muco, ki je bila gluha. Pravijo, da se gluhost največkrat pojavlja pri belih mačkih, ki so “mešanci”.
Naša je bila vedno v stanovanju (živimo v bloku). Je pa preživela veliko časa na balkonih. Nekajkrat smo jo poskušali peljati ven, toda bila je vsa prestrašena, ko je zapustila znano okolje, tako da je nato nismo več nosili ven.
Večkrat pa vidim eno gospo, ki vodi svojega mačkona na fleksiju na sprehod, kot je predlagala tudi Daisy. Seveda moraš zato imeti ustrezen pas, ki gre mačku tudi čez trebušček, ne samo okoli vratu!
Poskusi, mogoče mu bo všeč!
Pa naj te ne moti, da maček ne sliši. Mi smo se pogovarjali z njim, kot da sliši…tudi klicali smo ga po imenu…. Smo pač stopili do nje, pa je vedela, da govorimo z njo!

Jaz ga ne bi spuščala ven, saj bo prav kmalu žrtev kakšne nesreče. Naš mačkon sicer veliko časa preživi na vrtu, kjer ga ‘čuvamo’, da ne gre na cesto, a smo ugotovili, da je pravzaprav čisto srečen tudi na oknu. Opazuje ptiče, se greje na soncu in izgleda čisto zadovoljen.

Lenja

Hvala vsem, ki ste mi odgovorili.Tut jaz sem mislila, da bo moj muc čisto srečen v stanovanju, pa še dva odprta balkona ima vedno na razpolago, pa res veliko se ukvarjamo z njim.Ampak muc ni srečen. Vsaj jaz tako mislim, ker je ugotovil, da mi odhajamo skozi vhodna vrata, in sedaj se redno postavlja prednje in joče. Jaz si to razlagam, da tudi on želi ven. Nekajkrat mi je tudi ušel na hodnik. Je pa zelo živ muc, poln energije, vedno pripravljen za akcijo.
Res hvala vsem.

Pozdravljena!

Predlagam, da poskusiš s sprehodom na vrvici, morda bo zadovoljen, verjetno pa potrebuje priložnost, da gre ven in se bo odločil, kako in kaj naprej. Poskusi imeti obe mački skupaj, morda bo slišeča mačka nagonsko vodila gluho mačko, čeprav dvomim, da bi hotela skreti zanjo, a so bili tudi psi, ki so skrbeli za drugega slepega psa.

LP!

New Report

Close