Najdi forum

Nasvet-odprt zob

Prosim za nasvet kaj storiti, če imaš odprt zob- bile so bolečine in zobar je spraskal plombo dol, ščistil z iglicami in čao mare, drug teden se vidmo.
Mene je pa tako bolel, da sem hitro šla in sem pozabila vprašat kaj in kako naj sedaj s to luknjo.Ko jem gre hrana not in po moji logiki to ni dobro.

Kaj narediti???????

A ti ni nič zamazal???? Običajno dajo čez eno čisto tanko plast, da hrana ne zastaja notri. Kolikor jaz vem, samo dobro spiraj po vsakem obroku, da ti hrana ne ostaja notri, drugače pa mora biti odprto, da se kanali posušijo. Zob je lahko odprt tudi več mesecev, kot rečeno, dajo čez samo eno zaščito. Če zaprejo prej, se ponovijo bolečine, ker gnije pod plombo. Drugače pa ga pokliči! Ali pa dežurnega in točno vprašaj!

Pa vikend brez bolečin želim!

Hvala za hiter odgovor.
Ne nič mi ni zamazal, zato mi je čudno.Sem pa jedla in umila zobe pa se vidi kot da je nekaj še v luknji.

lp

našemu tamalemu je zobozdravnica v odprt mlečni zob dala majhno kroglico vate in naročila, da naj to delamo doma vsak dan na novo. Naredila sem zalogo vatk, z zobotrebcem smo jih vsako jutro in vsak večer basali v zob. Zadeva je obupno smrdela, ampak še vedno boljše kot da se not zabaše hrana, kar pa lahko tudi boli.

tudi meni je zobozdravnica rekla isto, kot ti svetuje sestica. zjutraj vato noter, po jedi ven in pred jedjo spet noter.

JST SEM IMELA CISTO ENAK PRIMER PRED ENIM MESECEM.MED HRANJENJEM SEM SI DALA VATO ALI PA SEM SI SCISTILA Z ZOBOTREBCEM.NO NA KONCU SO MI ZOB IZPULILI,KER SEM IMELA GRANOLOM.

Pred hranjenjem zaščiti z vatno kroglico!!!!

stomička

New Report

Close