nasvet morje Sv.Filip i Jakov
Pozdravljeni, odločamo se (ja, vem, že spet zelo pozno) , kam letos na morje z našim 2-letnikom. Dobili smo eno dobro ponudbo za Hotel Mayica v kraju Sv.Filip i Jakov, to je nekje na pol poti med Zadrom in Šibenikom. V prospektu vse lepo in prav, peščena plaža, primerna za otroke, borov gozdiček… pa še ugodna cena. Ker pa nismo še nikoli slišali za ta kraj in ker take »super« ponudbe niso vedno to, kar piše v prospektih, me zanima, če kdo pozna ta kraj, če ste mogoče že bili? Vaše dobre, slabe izkušnje?
Hvala in lep dan .
Bila sem v tem kraju pred tremi leti. Hotela ne poznam. Lahko rečem, da je kraj zelo miren. Ni nekega nočnega dogajanja. Sploh ne vem, kje je hotel, ker takrat ko sem bila tam, se spomnim samo apartmajev (teh je res veliko). Tam je bila tudi ena trgovina, pa poštni nabiralnik. Kaj drugega se skoraj ne spomnim. Je pa to miren in lep kraj. Voda je super. Če si želiš odpočiti, mislim, da je kraj zelo v redu. Prav peščene plaže (mivke) se tudi ne spomnim. Sama sem se kopala na enem delu, kjer so bile skale, je pa tudi precej tistega drobnega peska. No, meni je bil kraj všeč.
Evo iz prve roke. Moja pikica je že dober mesec tam (v kampu). Plaža je za otroke super! Na enem delu je mivka, drugje so drobni kamenčki (kjer otroci tudi ful uživajo). Sence je res veliko (borovci rastejo čisto ob morju) vendar se je v sezoni po mojih izkušnjah zanjo treba kar potruditi (beri, priti dol že ob 6!). Že prejšnji vikend smo se popoldne prebijali do morja. Sicer pa je v sezoni verjetno povsod tako. Hotel Mayica je res v globoki senci borovcev (kako je urejen od znotraj ne vem, zunaj zgleda ok), edina minus točka je, da je do plaže kakih 200m, od tega 150m ob glavni cesti.
Sama kampiram v FJ ze 30 let, tudi moza je prvi obisk navdusil, zdaj se tam igra ze tretja generacija… torej vsekakor priporočam.
Aja, še nekaj: v FJ se ne dogaja veliko. Ima nekaj kafičev, 2 ali 3 gostilnice s hrano (ki ni ne vem kaj), eno samo otroško igrišče, ki je staro vsaj 10 let in temu primerno tudi zgleda (2 od štirih gugalnic so polomljene, stoji še ena lokomotiva in eno plezalo in to je to), ni animacijskih programov… so pa izleti z ladjicami (ogled morskega dna, Kornati, ribji pikniki…)
Lep dopust vam želim!