Najdi forum

nasvet kosilnica

Lepo pozdravljeni,
potrebujem nasvet oziroma kakšen namig glede nakupa kosilnice za cca 100-150 m2 vrta. Ročna, električna ali bencinska…? Na kaj je treba biti pozoren? Kje so najbolj ugodne cene (Merkur, Bauhaus?!). Na prvem mestu pa je pomembna VARNOST, saj imamo majhne otroke doma.
Hvala lepa za odgovore!

Mi imamo bencinsko ker imamo 1300 kv.m. vrta, za 100 do 150 je bolje kar ročna, s tem da ne šparajte in kupite ročno bencinsko KOSO (je v bistvu kosilnica, ampak za velja za koso, ker je bencinska :)! Cena okoli 50 jurjev. če šparate, se lahko kar hitro zgodi, da ne bo delala, smo dali skoz, v 3 letih porabili za poceni zadeve toliko denarja, da bi imeli eno ornk 🙂

Električna je sicer čisto kul, s tem da je težava, da mora potem biti trava povsem suha, ko kosiš, sicer lahko pride do nesreče (redko, ampak ziher je ziher)

Mi imamo obe, ročno za robove ob drevesih itd. in bencinsko za našo veliko parcelo.
T.

Tudi pri nas je bila v starem domu zelenica majhna (pa tudi v novem je ni več kot 150 m2) in imamo električno kosilnico, kupljeno pred leti v akciji v Baumaxu. Uporabljamo jo brez težav že ves čas (pravzaprav letos še čaka na uporabo, ker v novi hiši še niti trave nismo zasejali :(((( ). Imamo pa tudi kosilnico na nitko za robove in travo ob nogah od gugalnic,…

Obema hvala lepa za hiter in prijazen odgovor. Imam še dodatno vprašanje – če se trava zaraste (npr zaradi lenobe ne kosiš npr en mesec in je trava kar visoka ) ali je katera od omenjenih kosilnic sploh uporabna?
Tinkara, torej za nas bi prišla v poštev tudi čisto navadna ročne kosilnica?
V bistvu ko sem rekla varnost nisem mislila na elektriko, vendar da se otroci ne porežejo…

V primeru, da se trava zaraste, potem ti preostane edino ročna…..z ostalimi bi bil problem, ker se preveč poleže trava in je ne pokosi dobro….moraš potem 2x čez počasi…..

Ne vem, če je bencinska res toliko boljša za vaš primer…..benzin, mešanica, hrup, plini…..

Mi smo imeli na prejšnji lokaciji obe električni, ročno za po kotih in večjo za čistino…….da mora biti trava popolnoma suha, je malo bosa, saj imaš ozemljeno vtičnico/vtikač in tudi teoretično ne more biti nič (preverjeno) paziti moraš edino na kabel, da ga ne pokosiš !!! Če ga presekaš, gre varovalka, če pa ga samo olupiš, potem pa je bolj nevarno….)

LP

hm, jaz tudi visoko travo kosim z eno navadno bencinsko kosilnico. Je res bolj robustna, vendar je fino če je suha trava, ker se potem ne “baše” toliko in ni problem, sicer moraš pa ob res visoki travi kosilnico večkrat ustaviti in očistiti spodnji del (aha, mi ne uporabljmo pobiralca trave o. koša za travo).
Imamo pa tudi eno fency kosilnico brez koles, kao na zrak, z njo pa kosimo res samo angleško travo, ni za robustne prijeme in visoko travo.

Imaš pa majhen vrt in za takega bo tud električna OK, aja še to, otrok mora vedeti, da nima kaj zraven delati, ko kosilnica brni. Moj jo lahko mile volje poriva ko se drži ročajev če želi, ampak zgolj to, same kosilnice se ne sme dotakniti!!

Tudi jaz mislim, da bi bilo fino, da ni hrupa…Počasi se nagibljem ročni…Ne vem pa, ali je zelo težko kositi z ročno (moj dragi je veliko odsoten, torej bom jo precej uporabljala jaz)??

New Report

Close