Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina NASVET – KATERE RIBICE?

NASVET – KATERE RIBICE?

ZDRAVO!

PROSIM VAS, ČE MI LAHKO SVETUJETE KATERE RIBICE NAJ DAM V AKVARIJ? ZAENKRAT ŠE NAČETUJEM NAKUP. KAKŠNO OPREMO POTREBUJEM, TUDI V ČASU KO GREŠ NA DOPUST . PRI NAS ŽAL NIMAM NIKOGAR, KI BI LAHKO ZA TE RIBICE SKRBEL ,V ČASU DOPUSTA. VEM, PA DA SE NEKAJ DOBI, ZA TISTI ČAS,KI TE NI. PA VSEENO.

HVALA ZA ODGOVOR.
PAPA!
BRIGITA L.

Lep pozdrav.
Za začetnike so primerne ribice, ki niso tako občutljive to so npr.: gupiji, mečki, platiji, žalovalke, neonke, od čistačev pa ancistrus in pa oklepni somčki, zlate ribe,…
Od osnovne opreme potrebuješ: filter, grelec, luč, zračno črpalko. V akvariju mora biti tudi pesek, ki ga prej obvezno prekuhaš, po želji pa tudi akvarijska zemlja za lepše in boljše uspevanje rastlin. Ko vse to urediš moraš v vodo dati tudi sredstvo za takojšnjo pripravo biološke akvarijske vode (navodila so napisana na steklenički; to uporabiš tudi ko kupiš nove ribe). Za tako pripravljeno vodo je priporočljivo, da stoji prb. 14 dni preden se v akvarij namestijo ribe.
Za v času dopusta pa lahko kupiš samohranilnico, ki ji poljubno nastaviš čas za hranjenje rib.
Pomembno pa je tudi, da v akvarij ne sije sončna svetloba, kajti zelo hitro se pojavijo alge (posebno se rade naredijo na stenah akvarija in tudi drugod).
Vodo se menja nekje enkrat na mesec in sicer prb. 1/4.
Veliko užitkov pri akvaristiki želim.
Ariela

Najprej upam, da se boš odločila za večji akvari s filtrom in ostalo namensko opremo, saj so okrogle buče zelo neprimerne za ribe, čeprav jih imajo ljudje za “navadne” zlate ribice.

Sama imam kar nekaj izkušen z akvaristiko in vem, da bi bilo nemogoče tu napisati vse kar moraš vedeti, saj je to že cela znanost. Vendar naj te to ne prestraši, vsi smo bili začetniki in smo se morali naučiti vse potrebno. Preden nabaviš opremo in ribe ti priporočam, da zaviješ v knjižnjico, si tam nabereš knjige in jih lepo preštudiraš. Če te akvaristika res zanima, te bo svar zelooo pritegnila. Oglej si tudi slovensko stran http://www.akvazin.com, ki jo redno spremljam in kjer večkrat postavim kakšno vprašanje na forumu. Zares dobra stran!

Veliko sreče in veselja ti želim z akvaristiko!

Lahko pišem cel mesec, pa še ne bom končala. Svetujem ti, da si ogledaš in prebereš stran http://www.akvazin.com (Nasveti in članki, Diskusije) in kaj vprašaš, prej pa obvezno poglej, če je kdo že vprašal kaj podobnega, da ne bomo 10x pisali eno in isto. :-)))))))))
In pa še nekaj NE POSLUŠAJ NASVETOV PRODAJALCEV IN IZOGIBAJ SE KUPOVANJU RIB V ZOO TRGOVINAH. Se ne splača.

Nekaj komentarjev:
Živorodke, ki si jih naštela, sama ne bi dala med začetniške, ker potrebujejo sol v vodi. Mislim, da so za začetnike bolj primerne cebrice, kardinalke,…
Zlate ribe potrebujejo ogromne akvarije (najmanj 60L na zlato ribo), so zelo umazane in packajo vodo. Dvomim, da so primerne za začetnike.
Akvarij mora laufat dokler se ne zažene, dokler se ne naselijo v filter koristne bakterije. Pravila, koliko časa mora trajati, ni.
V biološko uravnoteženem akvariju svetloba ne vpliva na rast alg.
Na novo kupljene ribe je treba dat v karanteno.

HVALA ZA NASVETE. NAMERČ ŽE SAMA SEM ZASLEDILA INTERNETNE NASLOVE PRAV PRI VAŠEIH ODGOVORIH . SEM SI JIH ŽE OGLEDALA IN MI JE BILO PRAV ZANIMIVO.

PAPA!
BRIGITA

New Report

Close