nasvet – kam na morje?
Pozdravljeni,
imava 6M pupiko in se že z velikim veseljem pripravljava na poletne počitnice nekje ob morju. Destinacija ni ovira. Lahko je tudi v tujini, samo, da je primerno okolje za otročke (oddaljenost apartmaja oz. hotela do morja, “prijazna”, urejena plaža, senca na plaži, … ). Verjetno se bomo odpravili v mesecu juniju, ko še ni tako vroče. Najraje bi šli v privatni apartma, da ne bi bili vezani na hotelski ritem prehranjevanja.
Zagotovo vas je tukaj že veliko, ki ste PRVE poletne počitnice s svojimi malčki že preživeli, zato vas prosiva, da nama namignete s kakšnimi vašimi idejami. Zelo vam bova hvaležna.
Veliko sončka,
Petrarka
jaz bi rekla takole, apartmaji so zelo lepo opremljeni tudi za če lahko tako rečem malo bolj “zahtevne” goste, osebno tja nebi šla v glavni sezoni ker je čisto preveč ljudi, če pa greš junija ti priporočam plaža je mivkasta- rajska plaža San Marino, odlična za majhne otroke, apartmaji lepi – lepo opramljeni, vsak apartma ima tudi balkon ….od plaže oddaljeni 100m, moja prijateljica hodi k njim že vrsto let ima majhne otroke in je zelo zadovoljna, najbolje pa je da pokličeš direktno njega in ti bo po mojem z veseljem poslal kakšne slike, da si zadevo ogledaš…
Kaj je mislila Katarina Prva s tem da je tam umazano ne vem, meni umazano ni… mesto mi je všeč, plaža tudi, oz. takole… slišala sem da so hoteli zaenkrat še vedno “nikakvi”, se pravi umazani….a ti iščeš apartma in ne hotel…tako da….. res te app. so lepi, vem da jih nekaj tudi še delajo, gotovi bodo do poletja…pokliči pa boš videla…
LPlina
Uf, vidim da so okusi zelo različni. Mene npr. noben več ne pripravi na dopustovanje v Makarski (gneča, da do morja sploh nismo prišli, 10 dni slabo vreme in samo za en dan smo ušli groznim poplavam…..).
Mislim pa, da je stvar sledeča. Za 6 mesečnega otroka, ne potrebuješ nizke vode (Lopar) ali kamenčkaste plaže (Makarska)…. važno je, da je ob obali veliko sence! Če se odločiš za srednjo ali južno Dalmacijo vzami v zakup, da tam skoz pihlja. Idealno za nas, ampak pri 6 m otročku se boš pa skoz spraševala ali je lahko nagec in ko bo še malo mokra in bo zapihal hladen veter, se lahko kaj hitro zgodi, da ti malčica prične smrkati.
Sicer je pa tako, kakršni dopust si sami naredimo, tak je, pa kjerkoli že smo. Mi gremo vsako leto drugam (Hvar, Umag, Zadar, Makarska, Šibenik) in povsod je bilo lepo (bili smo po cele dneve skupaj, plavali, uživali, plesali, delali gradove, se veliko crkljali in se smejali….), vendar ti kljub temu ne bi znala nobenega še posebaj priporočati.
Lepe poletne počitnice!