Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva nasvet glede tablet Stediril-d

nasvet glede tablet Stediril-d

Spoštovani!

V petek sem poslala sporočilo in še vedno ni objavljeno, zato vam pišem še enkrat, saj sem v skrbeh.

Moj problem: s fantom pri spolnih odnosih uporabljava kondom. Pred letom dni se je zgodilo, da je kondom počil, šla sem k zdravniku in dobila tablete Stediril-d (2 takoj, 2 čez 12 ur). To se je prejšnji teden zgodilo spet. Vzela sem tablete kot po naročilu zdravnika, a šele po zaužitju sem ugotovila, da je rok potekel za 2 meseca (03 01). Kaj svetujete?

Obupana

Draga Rdeča kapica,

sicer sem enkrat že odgovoril na to vprašanje toda glede na nujnost je bolje 2x kot 1x. Če je že več kot 72 ur od “počenega kondoma” je žal prepozno za “popravni izpit”. Ob mesecu napravite Clear Blue test, če ne bo menstruacije.
Če je od tega manj kot 72 ur imate še možnost stvar ponoviti z “zdravili veljavnega datuma”. Osebno pa menim, da je bilo v “pretečenih tabletah” dovolj delujočih hormonov in da bo stvar vseeno delovala, čeprav garancije ni niti z zdravili veljavnega datuma.

New Report

Close