Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Za ženske v stiski nasvet glede denarne pomoči in stanovanjske opreme

nasvet glede denarne pomoči in stanovanjske opreme

pozdravljeni!
stara sem 20 let, že 3 leta brez mame, oče alkoholik in nasilnež, v novem stanovanju , brez denarja in rabin opremo za stanovanje(pralni stroj, mikrovalovno,stvari za kuhinjo: mikser, sokovnik, lonce..). trenutno se učim še za neke izpite za šolo, denarja imam komaj za hrano in položnice in prosim če mi lahko svetujete kam se lahko obrnem po pomoč glede materialnih stvari, tudi denarne če je mogoče.
hvala že vnaprej.
rina

Spoštovani!
Predlagam, da pogledate na težave celostno in jih tako pričnete tudi reševati. Obrnite se na pristojni CSD, kjer je, v kolikor nimate izbrane soc. delavke, vedno na voljo nekdo, ki izvaja prvo socialno pomoč in ki mu lahko zaupate tako težave z očetom-alkoholikom kot tudi vašo finančno stisko. Povprašajte o možnostih za pridobitev izredne denarne soc. pomoči (za opremo stanovanja) ter o možnostih trajnejšega reševanja vaših družinskih težav.

Rabljene stvari je mogoče pridobiti tudi prek daritvenega oglasnika: podarimo.si, kjer lahko vnesete tudi svoj oglas, oz. se oglasite v pisarni območne Karitas, kjer vam bodo z nasveti in materialno poskušali priskočiti na pomoč.
Srečno!

Nina Stenko
univ.dipl.soc.ped.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

Sem se znašla v finacni stiski imam dovg skoraj 3000E kam se lahko obrnem Jer se bojim da bom morala ven iz stanovanja Imam 2 otroka moz dela imamo komaj za nujne stvari kam se lahko še obrnem hvala za odgovor

Spoštovani,

obrnete se lahko na pristojni center za socialno delo, kjer vas bodo seznanili s pravicami in kako ter pod kakšnimi pogoji jih lahko uveljavljate.

Obrnete se lahko tudi na različne dobrodelne organizacije: Karitas, Rdeči križ, Zveza prijateljev mladine …

Suzana Gliha Škufca

 

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

New Report

Close