Najdi forum

nasvet

Pozdravljeni!

Sklenjeno imam življenjsko zavarovanje za 25 let. S 1.8.11 mi poteče 10 let in odločila sem se za prekinitev, ker enostavno ne morem več odplačevati obroka, čeprav je nizek. Do sem nobenega problema, žal pa nimam možnosti priti do vplačanega zneska oz. jaz pravim, da hvala bogu nobenega od kriterijev, ki so potrebni, da bi prišlo do izplačila, ne izpolnjujem.
Ali res ni nobene možnosti, da pridem do privarčevanega denarja? Svoj čas so menda bile neke akcije, da si pač sklenil novo zavarovanje, sedaj tudi tega ni več.

Hvala vnaprej za odgovore!

Sklicuj se na to, da ti je zastopnik obljubil, da lahko po 10 letih denar vzameš ven.
Večina zastopnikov je to zares razlagala, zato zavarovalnice nimajo šans na sodišču in ti denar raje izplačajo takoj.

Pozdravljeni,
ob sklenitvi zavarovanja so zavarovalnice dolžne stranko obvestiti pod katerimi pogoji je možna predčasna prekinitev zavarovalne pogodbe oziroma odkup. Navedeno je praviloma zapisano v pogojih, ki veljajo za sklenjeno zavarovanje. Kot je razbrati iz vašega primera, teh pogojev ne izpolnjujete, kljub temu pa vam svetujemo, da se obrnete na svojega zastopnika oziroma pokličete na zavarovalnico, da preučite morebitne ostale možnosti, kot jih navajate v vašem sporočilu.

Lep pozdrav,
Anja Vujisić
Sektor komunikacije s strankami, KD Življenje d.d.

Hvala za vaš odgovor in nasvet!
Sem se obrnila in na svojega agenta in na zaposlenega za sklepanje zavarovanj, vendar je bil rezultat zame, žal negativen.

Lep dan!

Glede na to, da je pri vašem zavarovanju že preteklo 10 let imate zelo zahtevne pogoje, da pridete do denarja.

Žal Vam težko karkoli povem, ker ne vem za katero zavarovalnico gre. Najboljše bi bilo, da poskusite polico skrajšati, kar se v večino primerih, da urediti.
Niso pa pogoji vse kajti obstaja tudi zakonik o obligacijskih razmerjih kjer pogoji ne zdržijo in se da priti do sredstev. Je pa postopek zelo utrujajoč.

Mi je pa zelo čudno, da tudi če bi želeli skleniti novo zavarovanje ne morete priti do sredstev.

Vem, da se to zagotovo, da urediti pri zavarovalnici Maribor in Triglav… Če imate katero od teh zavarovalnic zagotovo obstaja rešitev, da pridete do sredstev.

Tudi sama sem bila tako zavarovana, vendar mi je plačeval ati, ker sem bila še nezaposlena. Vmes sem se zaposlila, vendar se atiju ni splačalo, da tedaj prekine in je plačeval še par let, da je dopolnil dobo plačevanja 10 let. Sedaj se je to izteklo in smo domov dobili dopis, da smo upravičeni do izplačila dela sredstev, koliko nevem, ker še čakamo (od tega je teden dni). Tako da tudi ob čisto navadnem zavarovanju bi naj to držalo… smo pa pri ZM.
Upam, da ugodno rešite.

Sem že včeraj dala odgovor, pa ne vem ali ga administrator ni odobril, ali pa je z moje strani bila napaka.

Za objektivno:
Zavarovanje imam sklenjeno na Triglavu, če vam ta podatek kaj pomaga, bi prosila še za kakšen nasvet, ker bi mi ta denar zelo prav prišel. Vem, da je brezveze razlagat, ker je veliko takih kot sem jaz, ampak žal se je tako obrnilo, da imam precej manjšo plačo, sem sama z najstnikom, oče žal ne plačuje preživnine in sem prisiljena oklestit stroške kar se da, drugače bi premije plačevala naprej, saj je to v končni fazi varčevanje in komu pa ne pride prav.

stevardess: hvala za odgovor!

Pozdravljeni,
vsa včerajšnja sporočila sem odobrila. Morda je res prišlo do kake napake.

Lep pozdrav,
Anja Vujisić
Sektor komunikacije s strankami, KD Življenje d.d.

Pozdravljeni,
vsa včerajšnja sporočila sem odobrila. Morda je res prišlo do kake napake.

Lep pozdrav,
Anja Vujisić
Sektor komunikacije s strankami, KD Življenje d.d.[/quote]

Hvala 🙂

Prosil bi Vas če mi lahko posredujete Vaš mail in Vam bom poslal dodatne info kako do denarja.

Glede na to, da ste omenili kakšna je Vaša situacija sem prepričan, da se bo zadeva lahko rešila.

Lep pozdrav!

New Report

Close