Najdi forum

Imam sina starega 26 let, ki pa ima tipične najstniške težave. Je zelo negotov, z zelo nizko samopodobo, skratka samozavest mu je na zelo nizkem nivoju. Občutek manjvrednosti ga ovira pri vsakodnevnem življenju, npr. študiju, zlasti pa v odnosih do pripadnic nasprotnega spola. Namreč še vedno nima punce in je glede tega zelo potrt. Kakršno koli pomoč odklanja čeprav se zaveda svojih težav.
Poudarjam, da je fant fizično ”brezhiben” manjka pa mu ”le” več korajže.
Zelo me skrbi zato bi prosila za kakršen koli nasvet, kje bi lahko poiskal kakšno pomoč ipd..

Hvala!

Pozdravljeni!

Pišete, da imate sina, ki ima 26 let, ima pa tipične najstniške težave. V kolkor je res star 26 let (če se niste zatipkali), potem bi tipične najstniške težave morale že miniti. Sicer vas razumem, da vam ni vseeno zanj, vseeno pa namesto njega ne morete ukreniti ničesar. Pravite, da odklanja kakršnokoli pomoč čeprav se zaveda svojih težav. V kolikor je tako, bo morebiti najbolj prav, da sam začuti kdaj bo zanj čas za iskanje pomoči. Namreč- ne glede na to kako močno si nekomu želimo pomagati, je to nemogoče, dokler on sam ne pride v situacijo, da si želi pomoč sprejeti oziroma spremeniti sebe.

V kolikor se bo on sam odločil, da poišče pomoč in da želi delati na sebi, bomo lažje iskali zanj najprimernejšo obliko pomoči in podpore.

Vse dobro vam želim,

Bernarda

New Report

Close