Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Nasvet

Nasvet

Večkrat prebiram vaš forum (verjetno zato, ker je stara mama imela raka na grlu in sem spremljala njen boj) ampak nisem pisala, samo brala in občudovala vaš pogum, trdno voljo in potihem z vami stiskala pesti, da preženete tole zver…
Ampak sedaj potrebujem vaš nasvet. Začetek avgusta sem bila na pregledu znamenj (imam jih malo morje), kjer je dermatologinja ugotovila da je na desnem stegnu 2 mm črnikast nevus, kjer je na enem delu vidna črna, homogena struktura (ostali del znamenja je normalen bp). Ponovno kontrolo imam čez tri mesece. Zdi se mi, da je bilo prej to znamenje ravno s kožo, zdaj pa je tisti del ki je črn, rahlo privzdignjen.
Kaj mi svetujete? Naj grem zdaj, ali počakam na november?

Lep dan

Pozdravljena – povem ti mojo izkušnjo. Imela sem znamenje na nogi-stegnu. Zdravnik mi je dal napotnico za pregled – šla sm v Kranj, kjer mi je takrat dr. Fabian takoj izrezal znamenje. Čez kakih 14 dni sem domov dobila poziv, da se vrnem k dr., kjer so mi povedali, da je bilo znamenje maligni melanom. Šla sem na Onkologijo, kjer so mi predlagali večji izrez. To sem opravila – hodila v začetku na pol leta, potem na eno leto na kontrolo k dermatologu – sedaj pa ne več. Samo opazujem znamenja.

Predlagam ti, da greš k dermatologu. Šele ko naredijo patološki pregled tkiva, lahko povejo, za kakšno znamenje gre – ali je rak ali je bp.

LP Janja

New Report

Close