Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca nasvet

nasvet

Pozdrav.

Vsake toliko časa se obrnem na vas s problemi, ki jih imam – predvsem z vrtoglavico.
Naročena sem na EEG, pa me zanima, kaj se vidi na tej preiskavi, ali jo je smiselno sploh opraviti?
Se mi zdi, da je najboljša preiskava, da se vse vidi MR.

Kaj mi svetujete?

Nekako mi ni, da bi opravila to preiskavo.
Hvala za nasvet.
lp

EEG (elektroencefalografija) je preiskaa, ki beleži električno aktivnost možganov. Če so ocenili, da je pri vas potrebna, se je ne bi branil (in tudi ni nič grozna). Kaj žrlijo z njo ugotoviti ne vem. Tudi pri magnetni resonanci je podatek, kaj z njo želimo ugotoviti. Kljub nedvomni koristnosti, še vedno to ni preiskava “prav za vse”.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Hvala za zelo hiter odgovor. Pred dvema mesecema sem bila v dežurni ambulanti zaradi vrtoglavice. Ko sem prestavljala glavo se mi je vrtelo, ko sem bila pri miru pa je bilo ok. Pregledala me je dežurna zdravnica, mi dala preventivno dve napotnici, je rekla, če bosta vredu, potem je vse na psihi.
Dala mi je za EEG, ki sem sedaj na vrsti, in MR, ki se še pa nisem naročila, delam namreč v bolnišnici in lahko pač to opravljam ko bom hotela.
Namreč lani sem že vse to opravila, MR ni bil idealen,pokazala se je neko drobno žarišče, ena sama lezija, čeprav je na koncu napisal na izvid, ni zaenkrat znakov za MS ampak EEG pa je bil normalen.
Zato se mi zdi nesmiselno, da bi EEG spet opravila.
MR pa če sem čisto odkrita, nočem več opravljati, ker mi je res grozno biti čisto pri miru 45 minut, skoraj sem znorela. Prisežem, tako fobijo imam, da če bo življanskega pomena potem bom šla, sicer ne.

EEG pa sem že malce pozabila kako zgleda, zato sem vas vprašala.

Priznam pa, da me res skrbi, ker sem bila spet včeraj in danes omotična (vrtelo se mi glih ni) ampak imam še vedno občutek, kot da se mi bo zvrtelo, imam težko glavo. Jezi me, ker ne poznam od česa bi to lahko prišlo in si kar mislim, da imam tumor. (še priklicala si ga bom). Ali bi se na EEG kaj videlo, če bi imela tumor?
Ali ste še vedno mnenja, da naj opravim?
Hvala, ker ste prebrali mojo zmedo.

Če se vam je vrtelo ob premikanju glave, v mirovanju pa ne in ob tem ni bilo drugih težav, si bi sprva več obetal od ORL pregleda kot pa od EEG in MR, in žal ne poznam razlogov, zaradi katerih naj bi vam omenjeno opravili že drugič. Tako bom rekel le, da upoštevajte navodila tistega, ki vas zdravi oz. pri njemu preverite, kaj želu ugotoviti ali izključiti s preiskavama. Osnova za izključevanje tumorjev pa EEG ni.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close