Najdi forum

nasvet

Spoštovani,
v vaših odgovorih opažam, da velik poudarek date na “mrtve ” zobe in amalgamske zalivke. Sama sem imela veliko težav z zobmi – gronolomi in posledica tega je precejšnje število mrtvih zob, imam pa tudi velike amaglamske zalivke. Ali res vse tako slabo vpliva na telo? Stara sem 40 let in zaenkrat nimam nobenih težav. Skrbi pa me, da bi se zaradi tega začele težave pojavljati. Kaj svetujete?

Za odgovor se vam zahvlajujem in obenem želim srečno Novo leto.
Lilijana

Pozdravljeni Lilijana!

Z posledicami zastrupitve z živim srebrom iz amalgamskih plombe se moram še posebej intenzivno ukvarjati odkar imam slovenske paciente. Moji stuttgartski pacienti so imeli dosti manj težav z živim srebrom, verjetno zato, ker je nivo zobozdravstva v Nemčiji višji oziroma ta problem bolj poznan.

Vaša skrb je utemeljena. Predlagam vam, da si daste odstraniti amalgamske zalivke. Na kočnikih ( pa seveda tudi drugod) pride v poštev samo keramični inlayi (v skrajni sili visoko kvalitetni umetni materiali), ne pa zlato ali druge kovine. V času odstranjevanja zalivk jemljite alge klorela (Chlorella) in sicer 3-5 gramov na dan.

Glede mrtvih zob:
Mrtvi zob je tempirana bomba in zaradi njega (oziroma razpadajočih ostankov) ne bomo nikoli zboleli. Če pa zbolimo, je lahko mrtvi zob (oziroma strupi iz razpadajočih ostankov) vzrok, da ne moremo ozdraveti. Odstranitev mrtvih zob je torej preventivni ukrep, zaradi tega se ne boste nič bolje počutili (če ste trenutno zdravi).

Ukrep:
– če z zobom nimate težav in je mrtev manj kot 10 let, ga lahko pustite v čeljusti,
– če ste z zobom imeli težave, si ga dajte odstraniti (ne glede na starost in ne glede na sedanje stanje).

Mrtvi zobje, ki so stari že več kot 10 let, so po mojem mnenju nevarni. Nikoli ne dovolite, da bi vam naredili mostiček preko mrtvega zoba!
Najprej se lotite amaglama in šele potem mrtvih zob. V nasprotnem primeru lahko pride amalgam v rane (izpuljenih zob) in nastanejo zapleti.
LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Pozdravljeni.
V enem vaših odgovorov sem zasledila, da kadar slišite besedo limfom, takoj pomislite na mrtve zobe. Ker ima tudi moj fant mrtvi zob, sem se odgovora prestrašila, vendar vidim sedaj, pri odgovoru Lilijani, da zaradi mrtvega zoba naj ne bi zboleli. Prosim vas, če mi lahko podrobneje razložite povezavo med mrtvim zobom, granolomom in limfomom. Namreč, fant ima granolom (ki ne boli) in ob otekanju obraza (ob čeljusti) je sprva zatekla tudi bezgavka, ki pa je izginila po dveh dnevih in je sedaj normalne velikosti. Izginila je tudi oteklina obraza vendar še vedno čakamo na vrsto za zobozdravnika, saj dežurni zdravi le če je prisotna bolečina. Iz vaših odgovorov sem zasledila tudi, da je potrebno mrtvi zob izpulit in dobro očistit okolico obolenja- pri tem bomo vztrajali pri zobozdravniku.Za vašo obrazložitev se vam najlepše zahvaljujem.
Lep pozdrav, Bernarda.

Pozdravljeni!

Limfomi v bistvu niso prava rakasta obolenja, zato jih moramo drugače zdraviti, pa tudi vzroki za njihov nastanek se razlikujejo od vzrokov za nastanek raka. Banalno rečeno, so limfomi preobremenjeni limfni sistem. Naloga limfnega sistema je, da čisti limfno tekočino (bakterij in ostalih povzročiteljev bolezni). Če je limfni vozel (bezgavka) otečena, vemo, da je preveč obremenjena in da se je zato vnela. Limfon nastane, če je telo leta in leta preveč obremenjeno, zato pride do simptomov, ki jih uradna medicina oceni kot rak.

Če imamo v ustih samo en mrtev zob, potem so okrog mrtve korenine prisotne tudi anaerobne bakterije (v 100% primerov). Glede na zdravstveno stanje „lastnika“, se bakterije razmnožujejo. Telo jih poskuša izolirati, kar mu ponavadi tudi dobro uspe. Čez določen čas pa bakterije prebijejo blokado in se iz žarišča razpršijo po telesu. Te bakterije 24 ur na dan obremenjujejo mezgovnice (to so žile, po katerih teče limfa od tkiv v kri). Če takšno stanje traja nekaj časa, ali pa če imamo več mrtvih zob, je lahko to glavni vzrok za nastanek limfoma. seveda pa obstajajo tudi druge vrste kroničnih vnetij v telesu, ki lahko pripeljejo do limfoma.

Ko se iz žarišča trosijo bakterije, se s tem slabi celo telo. Kako reagira telo, je odvisno od zdravstvenega stanja vsakega posameznika. Ker vsak mrtvi zob prej ali slej trosi bakterije, ga je potrebno najkasneje pri prvih simptomih, kot je bolečina ali oteklina, izpuliti. Drugi način zdravljenja kot odstranitev zoba ne obstaja.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close