nasvet
Lepo pozdravljeni,
pišem Vam prvič, v upanju, da mi boste znali pomagati.Danes sem pri osebni zdravnici dobila izvid pred enim tednom slikane hrbtenice.Rekla mi je, da gre pa prirojeno motnjo hrbtenice, da eni vretenci niso zraščeni skupaj (v spodnjem delu-pri križu)in da ne morem nič za to narediti. Mene pa vsak dan bolj in bolj boli, pravzaprav ne morem več dolgo stati ali sedeti (to mislim na eno urco), sedaj me je začela že boleti desna noga, imam mravljinčasto,…Mislim, da samo s tabletami proti bolečinam ne bom dosegla dolgotrajnega učinka.Naj še omenim, da sem stara 23 let, da sem dokončala faks in ravno v ponedeljek začnem s službo, kjer bo sedenja še več.Prav tako naj omenim, da se ukvarjam s fitnesom,bolj tek in steper,…
Najlepša hvala za kakršenkoli nasvet in pomoč.
Maja Pančur
Glede na to kar je rekla zdravnica in glede na vaše težave je možno, da imaste tako imenovano spondilolizo. Gre za prekinitev dela kostnega loka vretenca, kar lahko povzroča nestabilnost na posameznem delu hrbtenice in posledično bolečine in vse druge težave, ki jih opisujete. Glede na vašo starost in stopnjo prizadetosti se mi zdi, da bi bila pri vas potrebna podrobnejša diagnostična obdelava – v poštev pride računalniška tomografija ali tudi posebna oblika scintigrafije, ki lahko zanesljiveje potrdi takšno diagnozo. Pred tem bi priporočal še pregled pri ortopedu, ki vas bo tudi napotil na takšno slikanje in vam glede na izvide svetoval tudi najustreznejše nadalnje zdravljenje.