NASVET
POZDRAVLJENI!
LEPO VAS PROSIM ZA NASVET.
STARA SEM 31.LET. IMAM DVE PREKRASNI DEKLICI. PRED 1 LETOM SEM IMELA ZELO STRESNO OBDOBJE IN SEM BILA PRECEJ IZČRPANA IN UTRUJENA. TAKRAT SEM OPAZILA NA NA ENI STRANI VRATU POVEČANE BEZGAVKE(2), VELIKOST PRIBLIŽNO GRAH OZ.BILE SO PODOLGOVATE. ČEZ MESEC ALI DAVA SEM ŠLA K ZDRAVNICI IN MI REKLA DA NI NIČ HUDEGA IN DA JIH BOM LAHKO IMELA POVEČANE TUDI VSE ŽIVLJENJE. OD TAKRAT SEM DALA KRI NA KONTROLO VSAJ 3 KRAT. VSE OK. BEZGAVKE ŠE VEDNO PRISOTNE.
PREJŠNJI TEDEN SEM SI JIH OTIPALA IN SO MALCE VEČJE. KER SEM PANIČNA PO NARAVI VAS PROSIM ZA NASVET!
MISLITE DA BI JIH MORALA PUNKTIRATI? ALI JE TO BOLEČE?
KOLIKO VELIKA MORA BITI BEZGAVKA DA POSTANE SUMLJIVA?
P.S. BEZGAVKI NISTA BOLEČI IN NISTA FIKSIRANE. KO SE JU DOTAKNEM SE MI MALCE PREMAKNETA. NIMAM VROČINE IN SE NE POTIM PONOČI.
KER IMA POGOSTE BOLEČINE V TREBUŠNI VOTLINI SEM NAREDILA UZ TREBUHA OK.
HVALA ZA POMOČ IN LP
Pozdravljena!! Tudi moje vratne bezgavke nad ključnično kotanjo so bile sprva velikosto graška, vendar z razliko s tvojimi, so moje podivjano rastle, tako, da so bile čez nekaj dni že fižolčki, ki pa so še kar rastli….. Ko sem jih pokazal infektologu so takoj posumili, da nekaj ne štima in me nemudoma poslali na rentgen pljuč, UZ trebušne votline in tankoigelno punkcijo!! Punkcija sploh ni boleča, približno podobno, kot jemanje krv…. pik in je že vse mimo. Glede na to, da si te tvoje graške že pokazala osebni zdravnici, mislim, da ne bi smela skrbeti, čeprav je glede na tvoj zaskrbljeni karakter resnično najbolje, da prosiš osebno zdravnico, da te pošlje na punkcijo. Krvna slika v zgodnji stopnji limfoma je lahko povsem normalna, tudi ni nujo, oziroma sploh ni, da so povečane bezgavke v trebušni votlini. Tudi sam sem star 31, in se trenutno zdravim za visokomalignim nehodgkinovim limfomom, ki se je “razkomotil” predvsem v mediastinumu, med pljuči, kjer se ga ne da otipati. Kot pri vseh malignih obolenjih je bistvenega pomena, da se bolezen odkrije v zgodnjem stadiju, zato bi na tvojem mestu vztrajal pri nadaljnih preiskavah, saj boš le tako potolažila svojo dušo in se prepričala, da je vse o.k!! Nič, lepo bodi in dost zdatvja ti želi!! marko
Tako,kot pravi naš geograf…. pojdi nazaj k zdravniku in poskusi zadevi priti do konca. Te čisto razumem, da si panična. Zato pa res moraš čim prej izvedeti, da ni nič malignega, da boš “lažje dihala”.
Pozdravček!