Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Nasvet

Nasvet

Pozdravljeni!

Jaz mam vprašanje glede prolaktina. Lani decembra so mi pri ginekologu ugotovili povišan prolaktin. Takrat sem dobla bromergon tablete. Nevem več kako dolgo sem jih jedla (mislim da 3 mesece) ampak menstruacijo sem dobla. Zdaj je že spet 3 mesece nisem imela in mislim, da imam mogoče spet povišan prolaktin. Kakih večjih težav ali bolezni nimam. Imam malo več kilogram 163 cm/70 kg, nevem če ima tudi vid kaj veze- v leto dnevih se mi je poslabšal z -5,0 na -5,5. Kaj bi mi vi svetovali v takem primeru? Ali mi svetujete kake preiskave in katere? Ali mi lahko napotnico za endokrinologa napiše splošni zdravnik ali mi mora napisat moj ginekolog?

Hvala!

Lep pozdrav!

VESNA

Spoštovani!

Raven prolaktiva v krvi se lahko zviša niz različnih vzrokov. Prolaktin lahko vpliva na menstrualni ciklus. Glede na to, da se vam je ponovno porušilmrnstrualni ciklus in, da ste imeli zvišan prolaktin priporočam obisk pri endokrinologu. Napotnico lahko dobite pri izbranem zdravniku.

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Lahko dobim napotnico pri splošnem zdravniku brez izvidov ali jih moram imeti s sabo?

Spoštovani!

Napotnico pri izbranem zdravniku lahko dobite brez laboratorijskih izvidov.

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close